Saveti za žene: Naučite da raspolažete novcem

Ako ste žena i želite da poboljšate svoju finansijsku situaciju pronašli smo za vas nekoliko saveta koje možete pročitati u nastavku članka.

1. Pre svega morate imati finansijski cilj. Svake godine odredite koliko novca želite da uštedite i vodite se tim ciljem.

2. Nikada ne smete prepustiti upravljanje novcem samo muškarcu. Pokušajte da budete nezavisne što se finansija tiče, jer kad tad ćete se razvesti od muškarca, bilo da se radi o pravom razvodu ili razvodom zbog smrti partnera.

3. Ako imate mogućnost odmah kupite sebi svoju nekretninu, jer na taj način investirate u budućnost.

4. Osigurajte sami sebi penzioni fond, iako vam se sada čini da je to prilično daleko. Na taj način ćete biti sigurni da ćete imati pristojnu penziju.

5. Uvek morate imati neki novac sa strane za crne dane, bez obzira da li vam se može desiti da ostanete bez posla ili bilo koji drugi razlog zbog kojeg biste mogle ostati bez finansijske pomoći.

6. Potrudite se da malo istražite tržište i da pokušate uložiti novac u nešto što će vam se vratiti. Naravno ne smete da budete brzoplete, ali isto tako ne smete se bojati rizika, jer i same znate onu poslovicu: „Ko ne riskira, ne profitira“.

7. Ako ne možete same da rešite svoje finansijske probleme, nemojte se ustručavati potražiti stručnu pomoć. Postoje stručnjaci koji vam mogu pomoći u sastavljanju plana.

8. Žene koje imaju više samopouzdanja imaju i veće plate. Kako biste i vi postigli da dobijete veću platu potrudite se da budete samopouzdane.

Pogledajte još