Tarantino: Konačno znam šta radim, snimam vestern!

Kventin Tarantino je očigledno uživao radeći na 'Đangu', pa dok fanovi očekuju treći deo sage 'Kill Bill', on radi na scenariju za svoj naredni film koji će biti još jedan vestern.

Gostujući kod Džeja Lenoa, Tarantino je rekao da je radeći na "Đangu" naučio kako se pravi film o Divljem zapadu.

– Ne mogu mnogo da pričam o novom projektu, ali ću prvi put javno otkriti žanr. U pitanju je vestern. To nije nastavak Đanga, već potpuno drugi vestern. Toliko sam se zabavljao radeći Đanga, veoma volim vesterne i nakon što sam konačno naučio da ih pravim, rekao sam 'okej, hajde sad da snimim još jedan, sad kada konačno znam šta radim – rekao je Tarantino.

Kako piše „Slash Film”, iz ranijih Tarantinovih izjava bi se možda moglo naslutiti koja priča je u pitanju. Jedna je priča o belom abolicionisti Džonu Braunu, koji se zalagao za ukidanje ropstva i to kroz nasilne metode, a druga je „vestern lociran u Australiji”.

Doduše, verovatno će biti nešto potpuno neočekivano.

Tarantino je otkrio i da u poslednje vreme kada počne da radi na scenariju to više liči na pisanje knjige, nego teksta za film, a opisao je i delić svog kreativnog procesa.

– Počeo bih da pišem oko deset ujutru i radio bih do pet, šest ili sedam, dok me muze ne napuste. Zatim bih išao u bazen, a bazen uvek održavam toplim. Možete da se drogirate, a možete da održavate bazen toplim - to ja radim. Uglavnom se brčkam, nekad i plivam, ali u ovom slučaju se brčkam. I dok to radim razmišljam o poslednjoj sceni koju sam napisao i o tome kako da je načinim boljom. Ako sam zadovoljan onda razmišljam o sledećoj stvari, pa o sledećoj. I dok tako sedim u bazenu, stižu ideje, dijalog. Onda izađem, napravim beleške, ali ih ne pišem. To je uvek posao za sutra – rekao je Tarantino.

Izvor: dnevno.rs

Pogledajte još