Bane Ivanović: Decembar pokazuje snagu tima!

Čelsi je trenutno drugi na tabeli sa četiri boda manje od lidera Arsenala.

"U decembru možeš da vidiš koliko je liga teška. Najbolje pokazuje koliko je tvoj tim jak i da li je to dovoljno da se bori za titulu. Važno je da u ovom bitnom periodu pobeđujemo i osvajamo bodove", rekao je Ivanović.

Čelsi ima trenutno najbolji plasman na tabeli u prvoj nedelji decembra još 2009. godine kada su bili prvi sa dva boda ispred Mančester Junajteda.

"U ovo vreme su prošlih godina (osim 2010. kada je Čelsi bio šampion, prim. aut) zaostajali mnogo bodova, ali sada imamo šansu. Dobar je usećaj kada u svaku utakmicu ulaziš znajući da si blizu", rekao je Ivanović.

Ipak, Ivanović upozorava saigrače da budu "oprezni" i da održe visok standard igre u predstojećim mečevima.

"Napredovali smo kao tim, ali moramo to da pokažemo na svakoj utakmici. Ovo je naša najbolja šansa od 2010, ali moramo da budemo oprezni i nastavimo ovako, da se borimo za svaki bod na svakoj utakmici", istakao je defanzivac Čelsija.

U prethodne dve sezone su u decembru imali deset bodova manje, a bili su treći pod vođstvom Rafaela Benitesa, i četvrti sa Andresom Vilas-Boašom.

Tim Žozea Murinja je proteklog vikenda uspeo da nadoknadi zaostatak na poluvremenu protiv Sautemptona i slavi sa 3:1.

U naredna tri kola očekuju ga dueli sa ekipama iz zone ispadanja - Sanderlendom, Stoukom i Kristal Palasom, pre gradskog derbija sa Arsenalom dva dana pre Božića.

"Pred početak sezone smo govorili koliko je liga izjednačena i da će se 5,6 ekipa boriti za titulu. Prethodnih godina je bila borba između 2,3 tima, koji su od početka sezone pravili razliku u bodovima. Sada moramo biti oprezni, jer ako izgubimo koncentraciju, kao što smo na početku, to može mnogo da škodi timu", zaključio je Ivanović.

Izvor: B92

Pogledajte još