Vučić: Nikad nisam čuo za kiparske pare

"Nikad nisam čuo za "kiparske pare" i ne znam o čemu oni pričaju", kazao je Vučić novinarima u Palati Srbije.

On je napomenuo da mu je drago što njega niko nije pomenuo u čitavoj priči i da o tome treba pitati njegove savetnike.

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da sa prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem nije stigao da razgovara o poslednjim dešavanjima, ali da se mora sagledati sve što upućuje na mogućnost sinhronizovane akcije na rušenju Vučića.

Pojedini beogradski mediji danas su objavili da se nekoliko biznismena i političara udružilo u nameri da politički diskredituje Vučičha, uključujući Milorada Miškovića, Dragana Djilasa, Olivera Antića, Vladimira Cvijana...

Antikorupcijska liga Balkan saopštila je juče da poseduje dodatne dokaze koji se vode kao državna tajna, a ukazuju na učešće nekadašnjeg ministra finansija Mladjana Dinkića u pranju srpskog novca s tajnih računa na Kipru i nepravilnosti u slučaju kompanije Mobtel.

Profesor Fakulteta za bezbednost Darko Trifunović rekao je da su svi dokazi predočeni predsedniku Tomislavu Nikoliću koji je, kako je rekao, o svemu obavestio Vučića.

"Pozivamo prvog potpredsednika Vlade, koji važi za heroja u borbi protiv korupcije, da reaguje. Kako je moguće da četiri savetnika prvog potpredsednika Vlade, a od toga se svi mogu dovesti u vezu sa nestankom kiparskih para", naveo je Trifunović i ukazao na Franka Fratinija, Alfreda Guzenbauera, Dominika Stros-Kana i Mladjana Dinkića.

B92

Pogledajte još