Sportisti osvajači medalja dobili penzije

BEOGRAD, 17. jula 2009. (Beta) - Reprezentativki Srbije u streljaštvu Aleksandri Ivošev dodeljena je penzija u visini tri prosečne neto zarade na nivou republike, objavljeno je u petak u Službenom glasniku.

Vlada Srbije donela je odluku o dodeli nacionalnih priznanja za poseban doprinos razvoju i afirmaciji sporta, sportistima i trenerima, osvajačima medalja na Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim, Šahovskoj olimpijadi, Svetskim i Evropskim prvenstvima, u olimpijskim sportovima i nosiocima svetskih rekorda u olimpijskim sportovima.

Ivošev je za osvojenu zlatnu i bronzanu olimpijsku medalju dobila penziju u visini tri prosečne neto zarade u Srbiji.

Vaterpolista Jugoslav Vasović za bronaznu medalju na Olimpijskim igrama dobio je penziju u visini dve prosečne zarade, kao i bivši selektor teniske reprezentacije Jovan Lilić.

Šahistkinja Mirjana Stamenković za osvojenu bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u šahu dobila je penziju u visini jedne i po mesečne zarade, kao i rukometašica Tatjana Medved.

Mesečne peznije u visini od jedne i po mesečne zarade dobili su i Olga Đurović (košarka), Ljubomir Mihajlović (fudbal) i Ljubiša Rakić (tekvondo).

Sredstva su ozbezbeđena Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2009. godinu.

Pogledajte još