Azri Eminović bronza na 10.000 metara

NOVI PAZAR, 17. jula 2009. (Beta) - Reprezentativka Srbije Azra Eminović osvojila je bronzanu medalju u trci na 10.000 metara, na atletskom prvenstvu Evrope za mlađe seniore (EP Kaunas U23), koje se održava u Kaunasu, u Litvaniji.

Dvadesetjednogodišnja Novopazarka je do mesta na pobedničkom postolju došla rezultatom 33:47,19 minuta, popravivši lični rekord za 56 sekundi.

Pobedila je Ruskinja Natalija Popkova sa 33:37,31 minuta, a druga je bila Žofija Erdelji iz Mađarske sa 33:39,89.

Trener mlađih reprezentativnih selekcija na srednjim i dugim prugama Rifat Zilkić rekao je novopazarskom radiju Sto plus da je i sam iznenađen rezultatom svoje učenice.

"Odličan rezultat s obzirom da, prvobitno, nije bilo planirano da Eminović nastupi u ovoj disciplini", rekao je Zilkić koji sa mladim atletičarkama Amelom Terzić i Teodorom Simović sutra putuje za Tampere, u Finskoj, na Evropski olimpijski festival mladih (EYOF).

Azra Eminović će na šampionatu u Litvaniji trčati i u nedelju kada će zajedno sa još 23 atletičarke nastupiti u finalu na 5.000 metara.

U reprezentaciji Srbije, na prvenstvu za takmičare do 23 godine starosti, su i desetobojac Mihail Dudaš i sprinter Miloš Savić.

Pogledajte još