Kakvo nas zdravlje očekuje:Loš period za Lavove, Vodolije da obrate pažnju....

OVAN 21.3. – 20. 4.
Energični Ovan početak nedelje može biti naporniji nego što to obično biva. Preterani rad, uzaludno utrošena energija daje psihičku opterećenost, nestabilnost. Svakako je potrebno sebe stabilizovati i kako da se odbranite obično od onih osoba koje vam crpe energiju, a vi to dobrodušno dajete. Iz toga i sledi sporost i neaktivnost. Vi morate sebe naterati da je vaše zdravlje najvažnije. Od sredine nedelje Mesec prelazi urbani Uran u vašem sazvežđu. Mesec preko Urana donosi promenu vremenskih prilika, pa otuda i nervoza i oscilacije u ponašanju. Urana je teško iskontrolisati ali je u takvom momentu dobro koristiti neku od tehnika smirivanja nervnog sistema i jačanja duha poput yoge ili meditacije. Od petka se polako vraćate u normalu i možete računati na psihičku i emotivnu stabilnost. Imunitet vam je dobar a biće još bolji ako se aktivirate preko vikenda i provedete bar par sati u prirodi na svežem vazduhu. Žene Ovan, mlade devojke, neka povedu računa o preteranom izlaganju zračenja kompjutera.
SAVET: Smeh je lek, pa će i vama pomoći da budete raspoloženi i prihvatljivi u društvu. Dobro slaganje sa Bikom i Rakom tokom nedelje.
.........................................................................................................................................................
BIK 21.4.- 21.5.
Emotivno zračite pozitivnom energijom. Prijatelji vam pomažu uvek u lošim situacijama i životnim problemima. To je dobro jer stvaranjem takvih energija oko sebe jačate svoju auru. Bikovima je potrebno da se osećaju snažno, jako i stabilno u suprotnom strada štitna žlezda. Opšte je poznato da je osnovni lek za štitnu žlezdu emocija. Ukoliko je to polje ugušeno dolazi do disbalansa. Kako ste znak koji voli prirodu uvek se okrećite prirodnim lekovima,čajevima, melemima. Mlade žene, devojke treba da obrate pažnju na stopala i cirkulaciju početkom nedelje. Veću napetost i nervozu možete imati od četvrtka, pa je potrebno sačuvati oči, glavu, grlo. Možda je za starije Bikove izvestan i odlazak u bolnici ili predlog za hirušku intervenciju. Ne trebate previše starahovati, pred kraj nedelje kad Mesec ulazi u vaše sazvežđe, pravi lepe aspekte sa Jupiterom koji će vam otvoriti srce i Neptunom koji će raspaliti maštu, neće biti depresije ili osećaja usamljenosti.
SAVET: Dobra nedelja za emotivnu vezu, novo poznanastvo, povratak ljubavi u vaš život. Emotivno slaganje sa Ribom, poslovni kontakt sa Jarcem.
...................................................................................................................................................
BLIZANCI 22.5.- 22.4.
Dobra vitalnost, nemiran duh, stalno kretanje su već predispozicija da budete dobro zdravstveno tokom nedelje. Iako ćete imati jako puno poslovnih obaveza već u samom startu nedelje, kičma će trpeti opterećenje. Poznato je da Blizanci imaju problem sa vratnim diskusom, karaterističan za bol u vratu, ramenu. Vladar Merkur koji je u znaku Strelac, pravi opoziciju na vaše Sunce koje daje takvu vrstu tegobe. Savet svakog jutra bar 10 minuta korektivnih vežbi i bićete bolje, izdržljiviji na radnom mestu. Drugi deo nedelje je opisan oprezom na povrede. Bićete u situaciji da se sapletet, zanesete, okliznete. Malo pažnje i koncentarcije kao pomoć i predispozicija da se ovakve neprijatne situacije izbegnu. Ako imate prijatelja koji se bavi alternativnim lečenjem, koji pomaže ili je on neko ko poznaje osobe iz te sfere, pravi momenat da se odlučite za odlazak kod akupunkturologa, pred kraj nedelje.
SAVET: Češće tražite pomoć alternativnih lekara. Dobra saradnja sa Ovnom, Bikom Ribama.
........................................................................................................................................................
RAK 23.6.-23.7.
Vaše šesto polje zdravlja, ipak ima zaštitu, a to je energija Sunca. Više vitalnosti, života, elana daće Rakovima da budu uspešni na poslu, mnogo operativniji i brži. Ipak oni koji koriste lekove zbog već hroničnih bolesti ili prehlade, ne bi bilo dobro da se oslone previše na medikamente proizvedene u inostranstvu.Loš aspekt sa Neptunom potrebna obazrivost, jer postoji kontraindikacija. Ovaj aspekat je važan tokom cele nedelje za sve žene Rak koje žele da ostanu u drugom stanju, ili se već nalaze u blagoslovenom. Moraju se paziti naglih pokreta ili događaja koji ih emotivno uznemiravaju, sreda i četvrtak su karakteristični dani. Oni Rakovi koji su opterećeni poslom, predvodnici u svojoj kompaniji, treba da pripaze vid. Oči su osetljive, od stresa,od prevelikog napora i rada. Kraj nedelje i vikend daje bolju energiju zdravlja. Starije osobe mogu pristupitu nekom socijalnom udruženju i otvaranjem ka društvu ,zabavi smanjiti sebi brigi i samim tim rasteretiti bolove u grudima.
SAVET: Odmarajte se više, ako je moguće. Saradnja i dobri odnosi sa svim vodenim znakovima Rak, Ribe, Škorpija.
.......................................................................................................................................................
LAV 24.7. – 23.8.
Kako je Saturn u lošem aspektu na vaše sazvežđe teži da slabi vašu vitalnost i energiju. Početak nedelje može biti naglašen za sve Lavove koji imaju veći problem sa zdravljem kroz rad srca ili cirkulaciju. Mogućnost vrusa koji daje poremećaj u sedimentaciji. Ovo obično prati prehladu, upalu grla, kičme. Lav nezna a i neće da se čuva. Ako ima posao koji mu može doneti dosta novca zašto već i postoje indikacije sredinom nedelje, neće se obazirati na potencijalne posledice a to su upravo upale, prehlade. Tinejdžeri, mladi do 25.godina, zbog preteranih obaveza u školi, na fakultetu mogu biti pogođeni ovim zdravstvenim problemom. Kraj nedelje može biti više opterećen vašom brigom za druge. Vi pomažete, ponekad i previše. Pa iako stradate, nema veze, samo da se dokažete kao častan i dobar čovek. Zbog toga žena Lav može imati problem sa hormonima, dok će pripadnik jače populacije patiti od loše respiracije pluća.
SAVET: Podrška vam je važna i prihvatite je bez obzira koliko ste jaki i sigurni u sebe. Dobar odnos i komunikacija sa Strelcem.
.......................................................................................................................................................
DEVICA 24.8. – 23.9.
Devica u horoskopu predstavlja zdravlje, pa treba da uvek pazi na isto. Prolaz Meseca u odnosu na Neptun i kontak sa isceliteljem Hironom ( Kironom), daće izlečenje. Problem je postojao, nastavlja se i u ovoj nedelji zbog stresa u partnerskim odnosima. Bilo bi dobro kada bi sebi pomogli nekim edukativnim razgovorom ili seansom kod psihotarapeuta. Devica je znak koji teško prihvata samoću ili raskid veze, braka. Zbog toga može postojati nervoza želuca, loš stomak, probava. Isključivo se u tom slučaju treba okrenuti prirodnim biljem, matičnjak, anis, laneno seme je pravi lek za ovakve probleme. U daljem toku nedelje bi bilo dobro da se više kreće, družite. Kraći put u bliže inostranstvo vam može podići raspoloženje i imuno sistem. Venera na egzaltiranom stepenu Marsa i dobrom aspektu na vaše Sunce daće mogućnost stabilizacije u emotivnom smislu pa ćete imati potrebu za većom količinom hrane, posebno slatkih proizvoda.
SAVET: Uživajte u ljubavi i ne dozvolite da vam neko ugrožava identitet, po cenu da ostanete i sami. Slaganje sa Bikom,Vodolijom.
.......................................................................................................................................................
VAGA 24.9. – 23.10
Sa planetom Mars u prvom polju i početak nedelje Mesecem u šestom polju u konjunciji sa Neptunom, može biti otežan za sve Vage. Ovaj aspekat daje blokiranu intuiciju i borbenost, slabe nerve, teške neuroze, uzimanje lekova koji nisu adekvatni za lečenje, infektivne bolesti, alergije. Morate posetiti dva lekara, mišljenja tražiti jer postoji mogućnost greške.To ne traje večno, ali je važno napomenuti. Sa vašim vladarem Venerom u četvrtom polju moćićete da se bar opustite u krugu familije i imati podršku koju zaslužujete. Zbog preteranog posla i previše angažovanja morate biti oprezni da nepovredite zglob, ligamente. U daljem toku nedelje postajete pomalo zavisnik od partnera i odnosa sa njim/njom, što konjunkcija Meseca i Urana objašnjava kao emotivnu nestabilnost. Vi se branite originalnošću, ekstravagancijom, a psiha vam može biti ipak jaka. Krajem nedelje obratite pažnju na donji deo kičme, dok bi žene trebale proveriti hormone.
SAVET: Budite onakvi kakvi jeste i tako ćete se bolje osećati i imat zdravlje koje zaslužujete. Poslovna saradnja sa Bikom.
.........................................................................................................................................................
ŠKORPIJA 24.10. – 22.9.
Sa vladarem Plutonom u 3. polju funkcije našeg uma, suvladara Mars u 12. Polju, psihološkog zdravlja i sve to u kombinaciji sa karmičkim Saturnom u 1.polju, mora da da isceljenje. Iako imate Saturna u narednoj godini, u prvoj kući on će vam ukazati na greške koje ste pravili ranije. Naravno, Saturn sve naplati ali Škorpija uvek dobro zaradi, pa će ova veza biti dobra za isceljenje. Zapravo ovo su pravi aspekti za duhovni rast, samoizlečenje i isceljenje drugih. Mars u 12. polju daje ugušenu energiju i samim tim podsvesne strahove, pa će oni koji su imali problem nekoliko nedelja u nazad stalno razmišljati o svom zdravlju u strahu ,, da se nešto nedesi,,..Drugi deo nedelje čini se boljim, jer ćete imati priliku da se aktivirate kroz ljubav i kreativnost. Tu ćete svoju psihu ojačati. Na fizikusu, kada su žene u pitanju, obratiti pažnju na upalu bešike, kukovi. Dok muškarci mogu imati problem sa organima na glavi, lica, nos. Posebno ako imate devijaciju nosa. Pred kraj nedelje imate stabilizaciju ali se zato javlja problem zdravlja partnera. Koristite moćan kamen – kristal Malahit. Čisti krv, negativne emocije.
SAVET: Ne rasipajte energiju. Podignite svoj mental na viši nivo. Saradnja sa Ovnom ili Rakom.

.......................................................................................................................................................
STRELAC 23.11. – 21.12.
Strelac u principu ima jedan stresan aspeka i to sa Neptunom koji prva dva dana na početku nedelje mogu dati problem zdravlja. Vratni mišići, grlo, bubrezi su osetljivi. Posebno u drugom delu nedelje bilo bi dobro posvetiti se nekim lakšim vežbama, najbolje masažom. Sreda i četvrtak idealni dani da se upustite u neki spa centar ili fitness. Za muške Strelčeve možda je najbolje da se opuste ili oporave od preteranog rada kroz klasičan sport tipa malog fudbala, traka za trčanje. Kako se nedelja bliži kraju tako rastu životni apetiti svim generacijama rođenim u ovom znaku. Odmor, putovanje kraće, izleti, zabave, društvene mreže su aktuelne. Preterani izlasci su ipak za jetru jednog Strelca napor. Iako je poznato da Strelac može dosta da pojede a posebno popije, to je sve šok za ovaj organ. Šteta se ne vidi odmah, ali trebate s vremena na vreme da ispitate krvnu sliku.
SAVET: Ostavite prošlost iza sebe i mislite optimistično jer to ste Vi. Slaganje sa Ovnom, Ribe i Bik.
...........................................................................................................................................................
JARAC 22.12. – 20.1.
Šta reći ovom sazvežđu kad već sve zna. Generalno pozicija planeta stajačica je u lošem aspektu sa vašim natalnim Suncem, a prolaz brzih planeta kroz vaše polje zdravlja se smenjuje. Ipak svetlo mora da postoji na kraju tunela. Početak nedelje je opisan virusom, prehladom, kašalj, suvo grlo. Sve je to izlečivo. Za jačanje imuno sistema- propolis kapi. One žene koje imaju problem sa stomakom, žuči ili slezinom ne bi bilo loše da koriste čaj od nane, brusnice. Sredina nedelje je aktivnija kroz dom,porodicu, pa će možda neko od ukućana biti prehlađen ili imati manju povredu. Od kraja nedelje, vikend, treba paziti na zdravlje dece ili mlađi pripadnici ovog znaka da ne preteruju u noćnim izlascima, zabavama i alkoholu. Jarac kao znak kamena, energetski je povezan sa prirodnim kristalima. Ove nedelje trebalo bi koristiti kristal Čađavac - dimni kvarc, koji oslobađa od stresa i dobar je za isceljenje bešike.
SAVET: Razmišljate samo o poslu, novcu. To nije problem ali vama stvara stres. Slaganje tokom nedelje sa Vagom, Bikom, Ovnom.
............................................................................................................................................................
VODOLIJA 21.1. – 19.2.
Potrebno je povesti računa o zdravlju. Vi ste jak, energičan znak, koji nema mira, pa čak i kad sedi, vama cupkaju noge. Zapravo, unutrašnji nemir je ono što vam kvari imuno siste. Početak nedelje imate problem sa novcem ili preterano ulažete u projekte za koje treba dosta novca, to vas sve deprimira, pa ćete rađe trpeti pritisak, nego smanjiti tenziju koja vam razara jetru, bubrege ili pluća. Nećete biti preterano bolesni ali kao što smo napomenuli vibraciju Urana je teško zaustaviti čak i kada imate znanje Astrologa. Morate se okrenuti alternativi, akupunkturi, vežbama, kako bi sav misaoni teret izašao napolje. Pred kraj nedelje prijaće vam priroda, tada već morate da pripazite na pluća, grlo. Bilo bi dobro da koristite boje koje su u tonu crvene, ne agresivno crvene, ali u tom tonu, biljke crvene kao cvekla, koja je svakako kraljica zdravlja posebno za jetru.
SAVET: Uživajte u prirodi i više se krećite, manje mislite o prošlosti. Slaganje sa Ribom,Ovnom ili Blizancima.
............................................................................................................................................................
RIBE 20.2. – 20.3.
Početak nedelje je dobar za ovaj znak. Vaš senzibil dolazi do izražaja, posebno u odnosu sa Mesecom pa ćete svaku vibraciju oko vas osećati. To vam može dati osetljivost stomaka, žene mogu imati problem žlezda, nije zabrinjavajuće već hormonski disbalans. Drugi deo nedelje je značajan iz razloga vašeg jačanja sistema vrednosti. Osećaj da možete sve sami, preterivanje u poslu, žurba za novcem, doneće nestabilno raspoloženje. Kako se Mesec nalazi u energičnom Ovnu pa još prolazi eksplozivnog Urana, tu vam se nervni sistem oštećuje i u zavisnosti koliko novca bude ,toliko i zdravlja. Možda je bolji put da se prepustite intuiciji. Mesec - Uran skoro uvek donose bombu u stomaku ili bombu u glavi ovog puta jer je dešavanje u znaku Ovan, koji vlada glavom. Zbog toga nestabilno raspoloženje i nervoza. Kraj nedelje bolji. Mesec u dobrom aspektu sa vašim Suncem, daje kretanje,odlazak u prirodu,izlazak.Koristite kreativnost jer ako je ugušena, daje problem jajanika, kod muškaraca problem bešike.
SAVET: Slaganje sa Bikom, Jarcem pojačava sistem vrednosti i vaš imunitet.

Pogledajte još