Nastavnik srpskog iz Mladenovca napao učenika

Učenika sedmog razreda Osnovne škole "Sveti Sava“ u Mladenovcu J. J. (13), prema rečima đaka, iz čista mira napao je nastavnik srpskog jezika Milorad Šćekić, postavio ga uza zid i davio naočigled celog odeljenja.

Skote bezobrazni!
"Majmunčino nevaspitana, skote bezobrazni! Sad ću, bre, da ti iščupam jabučicu!", urlao je pre nekoliko dana razjareni nastavnik, tvrde istraumirani đaci.

Prema njihovim rečima, nastavnika je prethodno iziritirao neki osmak i on je tako besan napao prvog koga je dohvatio.

"U učionicu je ušla žena koja radi kao psiholog i u panici rekla nastavniku: 'Kolega, smirite se', na šta je nastavnik Šćekić povikao: 'Neću da se smirim. Radije ću robijati nego ovaj skot da živi.'"

Roditelji dece koja su prisustvovala incidentu kažu da su se njihovi mališani tresli od straha i panike - priča nam jedan od đaka.

Posle incidenta razredna je pozvala dečakovog oca Željka Jovanovića, koji kaže da nije odmah saznao šta se dogodilo.

Pokušali da sakriju
"Rekli su mi da je nastavnik vikao na mog sina i da ga je povukao za rukav dukserice. Tek uveče mi je dete ispričalo celu istinu, da ga je davio, pretio, što su potvrdili i njegovi drugari i drugi roditelji", kaže otac.

Roditelji druge dece insistiraju da se u školi poboljša kontrola i uvede video-nadzor, a navode da će protiv nastavnika pokrenuti krivičnu prijavu.

"Nas 50 napisalo je otvoreno pismo, koje je poslato nadležnim institucijama. Uprava škole naredila je đacima da o incidentu nikome ne govore",
objašnjava jedan od roditelja.

Kako Kurir navodi nastavnik im se nije javio na telefon, a nadležni iz Ministarstva prosvete im nisu odgovorili na pitanja u vezi sa ovim slučajem.

Direktorka škole: Biće procesuiran
Tatjana Maričić, direktorka škole kaže da su nadležne institucije obaveštene. "Slučaj će se zakonski procesuirati do kraja", rekla je Maričićeva. Kako je Kurir nezvanično saznao u školi, nastavnik je suspendovan.






Izvinio se - nastavnik đaku kupio trubu
Dan posle ovog incidenta nastavnik Milorad Šćekić došao je s poklonom kod oca dečaka i izvinio se. "Nastavnik je sutradan došao i izvinio se. Što se mene tiče, ja sam mu oprostio, moramo da idemo dalje i zaboravimo na sve. Pošto moj sin svira trubu, i čak je tri puta bio prvak Srbije, nastavnik mu je doneo trubu jer mi nemamo novca da mu kupimo tako skup instrument", priča dečakov otac i dodaje da mu se sin posle preživljenog šoka smirio.

Izvor: Kurir

Pogledajte još