Gvardiola: Ili Ibrahimović ili Eto

BEOGRAD, 20. jula 2009. (Beta) - Trener fudbalera Barselone Đozep Gvardiola izjavio je da neće ekipu pojačati napadačem Intera Zlatanom Ibrahimovićem, ako sadašnji predvodnik navale tima Kamerunac Samjuel Eto odluči da ostane u katalonskom klubu.

Gvardiola je, ipak, ocenio da bi za Barselonu bilo bolje da Ibrahimović zameni Etoa.

"Prodaja Etoa je moja odluka, ali problema neće biti i ako on želi da ostane. Sve i zavisi od njega i njegove procene. Ako ostane nastavićemo sa njim, a bez Ibrahimovića", rekao je Gvardiola za televiziju "Skaj Sport Italija".

Barselona je, prema izveštajima medija, za Ibrahimovića Interu ponudila Etoa i 48 miliona evra, što je navodno naljutilo napadača kamerunske reprezentacije.

"Samjuel je odličan igrač, velika ličnost i prošle sezone je igrao veoma dobro. Odluka da ga zamenimo Ibrahimovićem nije doneta iz nekog posebnog razloga. Jednostavno to je osećaj, intuicija", rekao je Gvardiola, koji je Barselonu prošle sezone doveo do "trostruke krune", odnosno osvajanja španskog prvenstva i Kupa, kao i Lige šampiona.

"Posle toliko trofeja koje smo osvojili jednostavno je vreme da malo promenimo tim, a Ibrahimović je drugačiji igrač od Samjuela, a obojica spadaju u vrhunsku klasu. Odgovornost za takvu odluku je na meni. Zahvalan sam Etou, bio je fantastičan, ali mislim da je ovo rešenje najbolje za klub", pojasnio je Gvardiola.

Pogledajte još