Izbori na Voždovcu: Ubedljiva pobeda naprednjaka, DS osvojila 11 odsto glasova, SPS 8,3

Foto: Miloš Miškov / Beta

Todorić: Hvala na glasovima, još se igra

Funkcioner Demokratske stranke (DS) Vladimir Todorić zahvalio je večeras svima koji su glasali za demokrate i poručio im da se "još igra".

"U ime voždovačkih demokrata zahvaljujem svima koji su nas danas podržali. Još se igra, glavu gore. Game on!!!" napisao je Todorić na Tviteru.

Ljajić: Fantastičan rezultat na Voždovcu

Socijaldemokratska partije Srbije (SDPS) je sa oko šest odsto osvojenih glasova na Voždovcu postigla "fantastičan rezultat koji je kruna četvorogodišnjeg postojanja ove stranke", rekao je Rasim Ljajić, lider te partije.

"Ostvarili smo ovakav rezultat bez teških reči i velikih obećanja u kampanji i mislim da smo najveće iznenadjenje ovih izbora"
, rekao je Lajić.

Ljajić je dodao da će SDPS nastaviti da se ozbiljno priprema za predstojeće izbore u Beogradu.

Vučić: SNS u sve tri opštine osvojila apsolutnu većinu
Srpska napredna stranka osvojila je apsolutnu većinu u sve tri opštine u kojima su danas održani lokalni izbori - Voždovcu, u Odžacima i Kostolcu, izjavio je lider naprednjaka Aleksandar Vučić.

"Mi sami imamo više glasova nego svi ostali zajedno u te tri opštine"
, rekao je Vučić u opštinskom odboru SNS na Voždovcu, zahvalivši građanima te opštine na poverenju koje su ukazali Srpskoj naprednoj stranci.

Vučić je poručio da rezultati u ove tri opštine pokazuju da "građani ne žele da se vraćaju u mulj i žabokrečinu".

Antić: Nismo zadovoljni, biće bolje
Aleksandar Antić, ministar saobraćaja i član Predsedništva SPS-a rekao je da je na voždovačke izbore izašlo najviše pristalica Srpske napredne stranke, ali da se oni nadaju da će se njihovi glasači odazvati u većem broju na gradskim izborima u martu.

SPS je prema njihovim rezultatima i obrađenih 75 procenata biračkih mesta osvojio 8,3 odsto glasova.

"Nismo zadovoljni rezultatima iako smo osvojili 2 procenta više u odnosu na prethodne izbore. Zahvaljujemo se našim glasačima i potrudićemo se da poboljšamo rezultat na gradskim izborima" rekao je Antić.

Đilas: Pobedićemo na gradskim izborima u martu

U štabu Demokratske stranke kažu da su osvojili 12 odsto glasova.

Predstavnicima medija prvo se obratio Vladimir Todorić, kandidat za odbornika DS na Voždovcu koji je rekao da je ova stranka očekivala veću izlaznost.

"Nadamo se da će u martu, na gradskim izborima, izlaznost biti veća od 50 odsto. Zahvaljujemo se svima koji su izašli i dali nam svoj glas danas. Svedoci smo u kakvim se uslovima odvijala politička utakmica i sa tom svešću ćemo ići na sledeće izbore"
, kaže Todorić.

Lider DS Dragan Đilas dodao je da u martu očekuje pobedu.

"Očekujemo da se u martu barem dupliraju naši glasovi u odnosu na Voždovac. Ono što se dešavalo u Odžacima je povratak u devedesete. Srbiji su što pre neophodni parlamentarni izbori da ne bi iz drugih opština dolazili da prete"
, kaže Đilas.

Dodao je da očekuje da opozicija dobija "fer uslove u medijima tokom izborne kampanje".

Nebojša Stefanović: Veličanstvena pobeda, vreme za vanredne parlamentarne izbore

Predsednik Gradskog odbora SNS-a u Beogradu Nebojša Stefanović se pre početka konferencije za medije našalio da su rezultati "skoro pa nerešeni".

On je na kraju obraćanja uputio i poruku Aleksandru Vučiću da je vreme za vanredne parlamentarne izbore.

"Najbolji je trenutak da se ide na vanredne parlamentarne izbore. Da ovo bude novi početak za Srbiju, za dodatne reforme i neuporedivo brži razvoj Srbije"
, naglasio je Stefanović.

Cenzus prešle i DSS i SDPS

Cenzus su prešle i Socijaldemokratska partija Srbije i Demokratska stranka Srbije.

Na Voždovcu glasalo 36 odsto upisanih u birački spisak

Na današnjim lokalnim izborima na Voždovcu glasalo je 36 odsto upisanih u birački spisak, rekao je predsednik izborne komisije Zoran Lukić.
Po njegovim rečima, na izborima nisu zabeležene neregularnosti.

SMS porukama podsećali glasače da izađu na izbore

Tokom dana redakciji "Blica" javljali su se građani Voždovca koji su tvrdili da su na svojim telefonima od Izbornog štaba Srpske napredne stranke dobijali SMS poruke sledeće sadržine:

"Obaveštavamo vas da ste u obavezi da glasate na izborima na Voždovcu"
, pisalo je u poruci.

U Srpskoj naprednoj stranci rekli su za "Blic" da oni nemaju nikakve veze sa slanjem ove poruke.


Blic, Agencije

Pogledajte još