Portsmut dobio novog vlasnika

PORTSMUT, 21. jula 2009. (Beta) - Biznismen iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Sulajman al-Fahim postao je predsednik Portsmuta, pošto je uprava engleske Premijer lige odobrila njegovu kupovinu tog fudbalskog kluba.

Al-Fahimov prvi potez bio je potpisivanje dvogodišnjeg ugovora sa trenerom Polom Hartom, koji je na klupi tima od februara, kada je privremeno preuzeo funkciju šefa stručnog štaba.

"Veoma se radujem radu sa sa menadžmentom kluba i navijačima i nadam se da ćemo Portsmutu doneti uspeh. Portsmut ima dugu i uspešnu istoriju koju nameravam da nadogradim", rekao je Al-Fahim, koji je prošlog septembra posredovao u kupovini Mančester Sitija od strane konzorcijuma biznismena iz Abu Dabija.

Portsmut je poslednji trofej osvojio prošle godine, kada je bio najbolji u FA kupu. Titulu prvaka Engleske, međutim, poslednji put osvojio je daleke 1950. godine.

Prošlu sezonu ekipa je završila na 14. mestu Premijer lige.

"Ova promena je dobra vest za navijače Portsmuta, pošto će klubu doneti stabilnost", ocenio je izvršni direktor Portsmuta Piter Stori, koji je tu funkciju obavljao i pod prethodnim vlasnikom Aleksandrom Gajdamakom iz Rusije.

Pogledajte još