Bura u SNS: Oliver Antić napustio stranku, smenjeni gradonačelnici Užica i Kraljeva

"Antić je ostavku uručio predsedniku stranke Aleksandru Vučiću na samom kraju sednice, pa se o razlozima za ovakav njegov potez nije ni raspravljalo", rekao je novinarima posle sednice potpredsednik SNS Nebojša Stefanović.

Smena i pet direktora velikih javnih preduzeća

O smenama je novinare obavestio predsednik Izvršnog odbora Raomir Nikolić, koji je precizirao da je pokrenut postupak za smenu gradonačelnika Užica Saše Miloševića i Kraljeva, Dragana Jovanovića, kao i za pet direktora velikih javnih preduzeća, ali nije hteo da kaže njihova imena, jer se, kako je naveo, o njihovoj smeni mora izjasniti Vlada Srbije, jer ih je ona i postavila.

Na sednici je odlučeno i da budu smenjeni gradonačelnici Užica, Saše Milošević, i Dragan Jovanovića, gradonačelnik Kraljeva.

Takođe, iz vlasti po lokalnim samoupravama će izaći funkcioneri 10 opština: Žabari, Žagubica, Boljevac, Ljig, Knić, Rača, Ivanjica, Vranje, Bela crkva, Žitište, Valjeva. Na takav potez su se u stranci odlučili zbog toga što su svesni da se u tim opštinama loše radi, ali ne mogu da utiču na promene, s obzirom da nisu ključan faktor vlasti.

"Smenjeno će biti ukupno oko 100 funkcionera stranke, odnosno lokalnih i mesnih lidera i direktora javnih preduzeća",rekao je na konferenciji Radomir Nikolić, predsednik Izvršnog odbora SNS.

Na sednici predsedništva definitivno je odlučeno da skupština Srpske napredne stranke bude održana 25. januara, a da kandidature za čelo stranke mogu biti podnesene do 1. januara.

"Aleksandra Vučića je kao kandidata za tu funkciju za sada podržalo 128 od ukupno 183 stranačka odbora", otkrio je Nebojša Stefanović.

Stefanović je novinarima rekao da o tome na sednici nije bilo veće rasprave i da je ostavka Olivera Antića prihvaćena.

On je takođe rekao da je bez rasprave i reagovanja, na izričit poziv predsednika stranke, prošao i ispad člana Predsedništva Vladimira Cvijana, koji je napustio sednicu pre kraja.

Cvijan je dok je sednica još bila u toku na svom tviter nalogu napisao da ga je Vučić napao i izvređao.

Stefanović tvrdi da se dogodilo upravo obrnuto, da je Cvijan napuštajući salu uputio psovke predsedniku stranke, a Vučić je pozvao prisutne da ne reaguju.

Izvor: Blic
Foto: Beta - Marko Rupena

Pogledajte još