Vremenska prognoza: Nema snega za doček

Za doček 2014. godine - neće biti snežne idile. Meteorolozi do 2. januara ne predviđaju snežne padavine, pa tako ni beli pokrivač sa razglednica. U narednih nedelju dana preovlađivaće suvo vreme, a i konačno će se magla malo raščistiti, dok će "zubato“ sunce - biti darežljivije. Od 25. decembra biće toplije, sa temperaturama do 14 stepeni, a od idućeg četvrtka ponegde kišovito. Zahlađenje se očekuje tek od 3. do 7. januara.

Kako u "Meteosu“ kažu, u petak će se, uz sunčane periode u toku dana, uglavnom zadržati magla i mraz u većem delu Srbije. Najhladnije biće na severu Srbije, u Timočkoj Krajini i po kotlinama. Minimalne temperature biće od osam stepeni do jedan stepen.

ispod nule, dok će se najviše dnevne temperature kretati od drugog do sedmog podeoka. U Beogradu će se temperatura najviše popeti do 4. stepena iznad nule, a duvaće slab južni i jugoistočni vetar.

"Za vikend i početkom naredne sedmice biće suvo vreme sa slabim mrazevima i maglom ujutru", kaže Branko Sparavalo iz "Meteosa“.

"Tokom dana sunčani periodi, ali ponegde sa dužim zadržavanjem magle. U tim oblastima biće hladnije, a na planinama sunčano i relativno toplo vreme".

Prognoze o više sunčanih perioda a manje magle, pre svega se odnose na južni Banat i Pomoravlje, a na severu Srbije i po kotlinama moguće je i celodnevno zadržavanje magle ili niskih oblaka sa sumaglicom, uz hladnije vreme u tim predelima.

"Od srede temperatura u porastu u svim krajevima, pa bi u drugoj polovini iduće sedmice bilo toplo vreme za ovo doba godine sa povremenim prolaznim kišama od četvrtka"
, kaže Sparavalo.

"Za Novu godinu bi bilo malo toplije od proseka. Do 2. januara nema snežnih padavina, a postepeno zahlađenje možemo očekivati od 3. do 7. januara"
.

Izvor: Novosti

Pogledajte još