UŽIVO: Srpkinje na poluvremenu vode s 14:6

Srbija u drugom minutu koristi prvi napad i dovodi našu selekciju u vođstvo. Naša selekcija potom nije iskoristila dva napada, a Poljakinje posle trećeg stižu do izjednačenja, 1:1. U petom minutu naša selekcija ima igrača više zbog isključenja Niedzviedz. Na golu Poljske briljira Gacka, koja brani udarce srpskih reprezentativki. Na golu Srbije ističe se Katarina Tomašević, ali naše rukometašice prave veliki broj grešaka u napadu. Poljakinje dolaze do izjednačenja u 9. minutu, 2:2. "Orlice" u 12. minutu prvi put stižu do dva gola prednosti, 4:2. Samo minut kasnije bilo je 5:2. Srbija u 16. minutu drži prednost od tri gola (7:4). Trener Poljakinja traži tajm-aut, pošto Srbija u 17. minutu vodi s 8:4. Srbija gazi, Tomaševićeva odlična na golu. U 20. minutu je 9:4 za Srbiju. Tomaševića ima čak 11 odbrana. Sa dva gola Lekićeve, naša selekcija u 22. minutu vodi s 11:4. U 25. minutu bilo je 12:6 za naš tim. Katarina izlazi da se odmori, a Jovana Risović staje na gol. Srbija u 28. minutu stiže do najvećeg vođstva u prvom poluvremenu, 14:6. Ovim rezultatom završeno je prvo poluvreme.

Utakmica se igra od 18 časova u Kombank areni.

Posle neverovatne pobede nad Norveškom (28:25) "orlice" imaju priliku da zabeleže novi podvig i odu korak više u odnosu na prošlu godinu, kada su zaustavljene u polufinalu prvenstva Evrope.

Rukometni savez Srbije saopštio je da su sve karte za nivo 400 (galerija) u beogradskoj Areni, po ceni od 300 dinara, za polufinalne okršaje Svetskog prvenstva za žene rasprodate, i najavio "spektakl".

"Rukometni savez Srbije apeluje na sve navijače i goste da dođu ranije na utakmicu kako bi se izbegle gužve na ulazu, kao i da poštuju numerisana mesta i navijaju fer i sportski", navodi se u saopštenju RSS.
Na četvrtfinalnom meču u sredu između Srbije i Norveške, oboren je rekord po broju gledanosti na Svetskim prvenstvima za žene. Tada je bilo 16.028 gledalaca.

Izvor: Kurir
Foto: Beta/Saša Đorđević

Pogledajte još