Doktor svakog dana pijan lečio decu

O tome svedoči priča Srđana Grujića iz Beograda, čiju je ćerkicu od jedne i po godine ovaj doktor pijan mrcvario na pregledu, da na kraju uopšte ne bi ni postavio dijagnozu.

"U večernjim satima 9. decembra ćerkica je pala sa kreveta i povredila nosić i donju usnu. Kako je dete puno plakalo, a mi zbog krvi nismo mogli da vidimo o kakvim se povredama radi, odlučili smo da odemo do doktora. Dr Jovanovića čekali smo više od 30 minuta. Gegao se i teturao, pa je jedva uspeo da dođe do ordinacije", priseća se Grujić.

Sve vreme doktor je bio nezainteresovan i mrzovoljan. Pregled je trajao toliko dugo, da se dete zacenilo od plakanja, pa su ga roditelji zamolili da prekine.

"U tom momentu sam bio siguran da s doktorom nešto nije u redu, da je ili pijan ili nešto gore, i ljut sam rekao ženi da idemo. Budući da nam ništa konkretno nije ni rekao u vezi sa stanjem ćerkice, supruga je ostala da zatraži bar neki savet, a on joj je odgovorio da bi trebalo da popijem neku čašicu alkohola"
, revoltirano priča ovaj otac.

Srećom, ispostavilo se da devojčica nije imala ozbiljnije povrede.

Dr Vojislav Jovanović je suspendovan nakon pisanja „Blica” o tome kako je potpuno pijan pregledao dvogodišnju devojčicu M. P. i pritom joj prepisao lek za odrasle.

Neprimereno i nepovezano je pričao s roditeljima, teturao se i mrmljao, a nakon pregleda nije znao da ponovi da li je detetu levo ili desno uvo pod upalom. Direktorka KBC „Zvezdara” je odmah nakon njegove suspenzije izjavila da se nada da će doktor zbog nepoštovanja radnog mesta dobiti otkaz.

Izvor: Blic

Pogledajte još