Marić: Umor je jedan od uzroka udesa kod Šimanovaca

Na pitanje da li je sektor spreman za ovakve situacije, Predrag Marić je rekao da jeste. On je napomenuo da se sektor se priprema, a da je centar za obuku za tehničke intervencije u Rumi.

Marič je rekao da je u spasavanju povređenih bilo angažovano devet vatrogsnih kola sa 25 vatrogasaca.

"Svi oni su prošli obuku za spasavanje i oni su uradili ono što su mogli danas", rekao je on.

Veliki broj učesnika udesa bio je u tranzitu kroz Srbiju. Na pitanje gde su sada smešteni oni koji nisu povređeni, ali su ostali bez svojih automobila, Marić je rekao da su se svi snašli.

"Sektor je bio tu da pomogne svima, da se transportuju do određenog mesta, deo ljudi je i hitna služba odvezla... Do 14 sati saobraćaj je potrpuno normalizovan"
, potvrdio je Marić.

"Autoput je obraz države i morate da obratite pažnju na saobraćaj koji se događa na toj deonici", naglasio je Marić. "Setite se snega, setite se one snežne blokade to je propust koji želimo da se više ne ponovi, tako je i sa maglom".

On kaže da apel nije dovoljan već da bi mozda trebalo sprovesti snažniju kontrolu.

"Očigledno je umor uradio svoje", kaže Marić.

Upitan da li je možda signalizacija bila problem na ovom delu puta, Marić je rekao da se Sektor za vanredne situacije bavi zaštitom i spasavanjem.

"To je priča za ljude koji se bave saobraćajem, na nama je da apelujemo - ovo više ne sme da se ponovi"
, istakao je Marić.

Podsetimo, dve osobe su nastradale, a oko 25 je povređeno u dva lančana udesa na auto-putu Beograd-Zagreb, kod naplatne rampe Šimanovci, u kojima je učestvovalo 36 vozila. Među povređenima je i četvoro dece, jednoj devetnaestogodišnjakinji amputiran deo noge.

Izvor: B92
Foto: Youtube - printskrin

Pogledajte još