Vrhovni sud odlučio: Prasići nisu mito

Time mu je isti sud preinačio prethodnu dosuđenu zatvorsku kaznu u trajanju od godinu dana, koju je dobio u januaru ove godine, ali je ona posle Marinovićeve žalbe poništena na Vrhovnom sudu, objavio je Jutarnji list.

Vrhovni sud je svoju odluku obrazložio činjenicom da Marinović prasiće i junetinu nije zadržao za sebe, već su oni pojedeni na zajedničkoj zabavi policajaca iz Dalja i njihovih kolega s druge strane Dunava, iz vojvođanskog Bača.

Vrhovni sud istakao je da su "prasci pripali policijskoj stanici, a ne optuženiku, pa se od njega nije ni mogla oduzeti imovinska korist, a mito se prima za sebe".

Optužnica protiv Marinovića, koji je u međuvremenu penzionisan, podignuta je pošto je Služba za borbu prootiv korupcije prisluškivala njegove razgovore mobilnim telefonom, iz čega se razvila bizarna priča.

Marinoviću je, naime, prasad i junetinu dao rođak kao nagradu za dva oproštena saobraćajna prekršaja. On je u Osijek po meso poslao daljskog policajca i to sa službenim policijskim kombijem.

Osim Marinoviću, sudilo se i đakovačkom policajcu Ivici Lasiću, kome je u ponovljenom postupku dosuđeno 240 sati društveno korisnog rada. On je optužen, jer je na Marinovićevu molbu "sredio“ prekršaj jednoj osobi za šta je prvooptuženi dobio jeftiniji servis za automobil. U prvom suđenju Lasić je bio osuđen na šest meseci, uslovno na tri godine.

Izvor: b92

Pogledajte još