Malezijski milijarder preuzima FK Sarajevo

Kako je za sarajevski agenciju Fenu rekao potpredsednik kluba Edis Kusturica, UO Sarajeva se u proteklih šest meseci potpuno posvetio ispunjenju Tanovih uslova, a on je već prebacio deo sredstava za potpunu rehabilitaciju kluba.

"Mogu sa zadovoljstvom reći da su svi dokumenti potpisani i da nam je Tan već prebacio deo sredstava. Trenutno ne mogu reći o kolikom iznosu se radi, jer imamo potpisan sporazum o poverljivosti. Drugi deo transfera je u toku i trebalo bi sutra da se završi. Priveli smo kraju važan posao, postupak koji je trajao šest meseci, a koji fudbalskom klubu Sarajevo obećava svetlu budućnost", rekao je Kusturica.

Tan će dobiti potpunu kontrolu nad klubom u smislu upravljačkih i glasačkih prava, ali Kusturica veruje da će sve odluke u klubu biti donošene konsenzusom.

Prema Kusturičinim rečima, vrhunac projekta trebalo bi da bude pokretanje akademije fudbalskog kluba Sarajevo za mlade igrače.

Tan je vlasnik i engleskog Kardif sitija, s kojim je Sarajevo takođe sklopilo dogovore o razmeni igrača i stručnog osoblja.

Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.