Sedam saveta kako da starite dostojanstveno

Mirela Đulijano, autorka popularne knjige “Francuskinje: ne idete na fejslifting” vam daje savete kako da dostojanstveno ostarite.

1. Nosite lakšu šminku
Prestanite da pokušavate da se oblačite ili šminkate kao vaša ćerka. Previše šminke u poznijim godima čini da izgledamo još starije. I da, pokušajte da izbegnete crveni karmin.

2. Hranite se zdravo
Kako starimo ne možemo da nastavimo da se hranimo isto kao i u mladosti. Jedite zdravo, izbacite iz ishrane masne i začinjene stvari, a ubacite supe, voće, povrće, salate i ribu.

3. Čistite lice
Najbolji način da vam koža bude meka, glatka i baršunasta je da redovno čistite lice. Pre nego što odete na spavanje, skinite šminku, umijte se i očistite kožu temeljno da biste otvorili pore. Obavezno namažite neku kremu posle toga da biste hidrirali kožu.

4. Napravite novu frizuru
Dobra frizura vam može “skinuti" dosta godina i podmladiti kako mentalno tako i fizički.

5. Smejte se i šetajte više
Za mnoge je “trening” grozna reč, ali šta ima loše u 15-minutnoj šetnji? Unesite neku vrstu pokreta u vaš svakodnevni život. I smejte se. Smeh je lek.

6. Magična moć vode
Voda je najjeftiniji preparat protiv starenja na svetu, a i teško da će je bilo koji kozmetički preparat ikada zameniti. Voda poboljšava kvalitet i vlažnost kože, a odnosi toksine. Popijte jednu času vode pre spavanja i kada ustanete, a pokušajte da što više vode pijete i tokom dana.

7. Spavajte
Ne potcenjujte lekovitu moć sna. Ako dodate jedan sat vašem prosečnom vremenu spavanja, dodali ste sebi dve ili tri godie života. Neka san bude vaš prioritet.

Izvor: 24sata

Pogledajte još