Radno vreme ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objekata za praznike

U sredu, 1. januara, na Novu godinu, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni, a u četvrtak, 2. januara, moraju da rade najmanje od 9 do 12 časova. U ponedeljak, na Badnji dan, pretežno prehrambene prodavnice moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati, dok na sam Božić (7. januara) prodajni objekti mogu biti zatvoreni.

Na dan državnog i drugog praznika (1, 2. i 7. januara 2014. godine), nespecijalizovane prodavnice u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambene robe i posebni trgovinski objekti mogu biti zatvoreni. Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

U skladu sa odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda propisano je da 31. decembra i u dane kada se praznuje državni praznik Nova godina (1. i 2. januar), kao i 13. i 14. januara radnje i trgovci koji obavljaju trgovinu van prodajnog objekta mogu da vrše prodaju i dostavu alkoholnih pića i piva u od 00 do 24 sata.

Dežurni prodajni objekti koji rade u vreme državnih i drugih praznika dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika. Svi trgovinski i zanatski objekti u dane novogodišnjih i božićnih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

U dane kada se praznuje Nova godina (31. decembra, 1. i 2. januara) kao i 13. i 14. januara ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se nalaze u stambenim zgradama mogu raditi, emitovati muziku ili priređivati muzički program od 00 do 24 sata. Ostali ugostiteljski objekti koji se ne nalaze u stambenim zgradama, mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena – od 00 do 24 sata.

Izvor: 24 sata

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.