"Grom 1": U Beogradu zadržane 24 osobe u pritvoru

U akciji u kojoj su učestvovali i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, Protivterorističke jedinice, Žandarmerije i Interventne jedinice 92, pronađen je i jedan revolver, četiri pištolja, tri vazdušne puške i jedan vazdušni pištolj, kao i 421 komad metaka.

U navedenoj akciji oduzeta su i tri motorna vozila za koja se sumnja da predstavljaju predmete krivičnog dela, saopštio je Biro za saradnju s medijima MUP-a.

Zbog sumnje da su učinili krivična dela, policijsko zadržavanje je određeno za 24 lica, dva lica su sprovedena nadležnom Javnom tužiocu, a protiv sedam lica će biti podnete krivične prijave u redovnom postupku.


Među 24 lica su i I.D. (29), V.V. (35), L.M. (35), Đ.I. (57), V.K. (25), A.K. (25), B.S. (32), P.U. (31), E.N. (30), R.R. (51) i V.A. (27), navedeno je u saopštenju.

Cilj akcije je bio da se izvrši pretres na adresama gde se nalaze lica za koje se sumnja, koja su ujedno i izvršioci najtežih krivičnih dela.

Akciji “”Grom 1” je prethodila učestala kontrola objekata na teritoriji grada Beograda i tom prilikom su pronađeni razni predmeti i sredstva pogodna za vršenje krivičnih dela, lica koja su neovlašćeno posedovale oružje, kao i lica za kojima se tragalo zbog izvršenja najtežih krivičnih dela.

Blic

Pogledajte još