fbpx

Vladimir Cvijan napustio SNS

Foto: Nenad Petrović / Beta

"U atmosferi straha, pritisaka, medijske blokade, zastrašivanja i pretnji hapšenjima besmisleno je očekivati fer kampanju te povlačim kandidaturu za predsednika onoga što je ostalo od SNS", naveo je Cvijan u pismu Predsedništvu SNS, koje je dostavio i medijima.

Cvijan je izrazio uverenje da SNS nema budućnost i da će "mnogi simpatizeri, iskreni članovi i glasači prepoznati potrebu stvaranja nove snage".

"Uvek sam spreman da svoja mišljenja i ideje suprotstavim Aleksandru Vučiću pred najširim auditorijumom - ako on to sme", navodi Cvijan.

On je rekao da se učlanio u SNS jer je verovao u program i ideju da "nikada više neće jedan čovek vladati Srbijom".

"Umesto toga, dobili smo stranku koja u većini gradova ima po više razjedinjenih odbora, smenjeni su ili po hitnom prostupku izbačeni iz SNS svi koji su se usprotivili volji jednog čoveka. U kampanji smo mnogo toga obećali i skoro ništa nismo ispunili..."
, naveo je Cvijan.


On je rekao da je SNS obećala nova radna mesta i bolji život za sve, strane investicije, zaštitu srpsko naroda gde god da živi, slobodne medije, fer izbore, slobodno pravosudje i fer sudjenja, kao i da će svako ko je hrabar imati svoje zasluženo mesto u Srbiji.

Cvijan je iz DS u SNS prešao u aprilu 2010.

Tada je Cvijan dao ostavku na mesto generalnog sekretara tadašnjeg predsednika Srbije - Borisa Tadića. Tom prilikom Vučić je izjavio da je "Cvijan jedan od najboljih pravnika u Srbiji i Evropi i napisao je više od 70 zakona u ovoj zemlji".

Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.