Bivši pakistanski predsednik Mušaraf u bolnici zbog srčanih problema

Nakon što se 70-godišnji Mušaraf dva puta nije pojavio na sudu, zbog bezbednosnih pretnji, danas se uputio na sudjenje uz jako obezbedjenje, ali je imao srčane probleme tokom transporta.

"On je prebačen u vojni Institut za kardiologiju nakon srčanih smetnji", rekao je predstavnik policije Jan Mohamed na sudu u Islamabadu.

Jedan Mušarafov saradnik je rekao da se bivši general nalazi u jako lošem stanju, preneo je AFP.

Mušaraf je vodio Pakistan gotovo 10 godina nakon što je na vlast došao 1999. godine posle državnog udara.

Bivšem pakistanskom predsedniku preti smrtna kazna zbog, kako se navodi u optužnici, nepoštovanja ustava nakon što je 2007. godine proglasio vanredno stanje kako bi ostao na vlasti suočen sa pretnjama opozicije.

Bio je prinudjen da sidje s vlasti 2008. godine, a kasnije je napustio Pakistan i boravio je u inostranstvu u nekoj vrsti samonametnutog egzila.

U Pakistan se vratio marta ove godine u nadi da će učestovati u tada predstojećim izborima, ali je odmah suočen s brojnim optužbama. Mušarafove pristalice ističu da optužbe protiv njega predstavljaju osvetu onih kojima se zamerio, a njegov pravni tim je izneo sumnju u nepristrasnost sudskog veća i tužioca koji u Mušarafovom slučaju zastupa pakistansku vladu.

Izvor: Blic
Foto: Wikipedia - U.S. Navy - Timothy Smith

Pogledajte još