Stepen bezbednosti na visokom nivou

BEOGRAD, 28. jula 2009. (Beta) – Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je u utorak da je stepen bezbednosti za predsednika Srbije i visoke državne zvaničnike “već izvesno vreme na visokom nivou” i da nije dodatno podignut.

“Službe koje se bave bezbednošću rade svoj posao u skladu sa zakonom i maksimalnom pažnjom imajući u vidu da živimo u vremenu koje je još uvek teško i nasleđem koje je još teže”, rekao je Šutanovac novinarima u Domu garde povodom tvrdnje medija o navodnoj ugroženoj bezbednosti predsednika Borisa Tadića.

On je rekao da pretpostavlja da je svim državnim funkcionerima život ugrožen na određen način ali nije mogao da potvrdi da je ta ugroženost na nivou koji je iznet u medijima.

Šutanovac je rekao da o bezbednosti predsednika ne brine pojedinačno neka od jedinica već da se radi o čitavom sistemu obaveštajne, kontraobaveštajne i zaštite na terenu. Prema njegovim rečima, za neposrednu bezbednost predsednika brinu pripadnici Vojske Srbije ali da su u taj posao uključeni i policija, Bezbednosno-informativna agencije i druge službe.