Đurić: Uskoro odlazim iz Partizana!

On u intervjuu za Kurir tvrdi da nije bio u bekstvu i da će dokazati svoju nevinost u svim spornim slučajevima za koje ga terete, ali isto tako priznaje da uskoro napušta fotelju u Humskoj 1.

Mandat vam ističe ove godine. Hoćete li se ponovo kandidovati ili ćete to mesto prepustiti nekom drugom?
- Izborna skupština je u decembru, tada ćemo sesti i razgovarati kako bismo pronašli najbolje rešenje. U ovom trenutku nije mi ideja da ostanem u Partizanu. Međutim, ima vremena da se priča o tome ko će biti naslednik jer će odlučiti organi kluba, a ja ću i po odlasku pomagati kao i do sada - kaže Đurić.

Dugo vas nije bilo u zemlji. Da li je pravi razlog taj što ste hteli da se sklonite zbog mogućnosti pokretanja krivične prijave zbog privatizacije Veterinarskog zavoda?
- Početkom decembra imao sam hiruršku intervenciju u inostranstvu, a potom i kontrolu, i to je jedini razlog odlaska iz zemlje. Nemam razloga da bežim i budalaština je da sam zato otišao. Beograd je moj grad, meni je ovde najlepše i nikada ne bih otišao jer sam hrabar čovek. Ukoliko treba da se proveri privatizacija Veterinarskog zavoda, neka se to uradi, ali tu sam da dokažem da sam u pravu. Nikada nisam lagao i krao, i to ću dokazati.

Da li ste u inostranstvo išli s novim pasošem, imajući u vidu da vam je stari oduzet?
- To su gluposti. Imam pasoš koji važi još tri godine, mada bi trebalo da ga promenim jer u njemu nema mnogo mesta zbog čestih putovanja. Dakle, nisam dobio nikakav novi pasoš - kaže Đurić.

Pogledajte još