Beskućnici osumnjičeni za silovanje turistkinje u Indiji

Policija i zvaničnici morali su da obuzdavaju besnu gomilu koja se okupila ispred suda, dok su ih uvodili u zgradu, piše “Dejli mejl”. Osumnjičenima je određen trodnevni pritvor radi dalje istrage.

Prethodno su takođe dvojica osumnjičenih uhapšena u sredu uveče i optužena za grupno silovanje.

“Turistkinju iz Danske napala su i skoro tri sata silovala šestorica muškaraca 14. januara u kraju popularnom za kupovinu u centru Nju Delhija”
, izjavio je portparol policije Radžan Bagat.

“Identifikovali smo otiske prstiju. Svi napadači su beskućnici”,
dodao je on.

Policija je navela da su Dankinju, uz pretnju nožem, silovali muškarci koje je pitala kako da dođe do svog hotela. Kod jednog osumnjičenog u pritvoru policija je pronašla kutiju za naočare koja pripada žrtvi i 1.000 rupija (16 dolara) gotovine.

Ovaj slučaj samo je jedan u talasu seksualnog nasilja u Indiji koji, između ostalog, preti razvoju turističke industrije zemlje. U poslednja tri meseca broj turistkinja koje dolaze u Indiju opao je za 35 odsto, podaci su Komore trgovine i industrije Indije.

Prošle nedelje je jedna 18-godišnjakinja iz Nemačke prijavila policiji da ju je napao putnik u vozu na jugu Indije. Ona je rekla da je bila previše uplašena da vikne i probudi druge putnike u njenom kupeu.

Zbog ovog napada uhapšen je čovek iz Bihara. U martu prošle godine je žena iz Švajcarske prijavila da ju je silovala grupa muškaraca u centralnoj Indiji, dok je s mužem kampovala u šumi, a u junu je banda silovala 30-godišnju Amerikanku u gradu Manaliju.

Nasilje nad ženama u Indiji diglo je prašinu u svetskoj javnosti nakon grupnog silovanja studentkinje u gradskom prevozu u Nju Delhiju u decembru 2012, koja je kasnije preminula od povreda. Nekoliko stranih turistkinja je u međuvremenu silovano, ali su napadi na Indijke mnogo češći.

Izvor: Blic/ foto: AP