Koštunica traži referendum: EU ili politička neutralnost?

Foto: Beta

"Suviše mi kao narod i država imamo spornih pitanja sa Evropskom unijom da bi mogli da izbegnemo referendum o tom pitanju. Na kraju krajeva, ima li nešto bolje i prirodnije od toga da čujemo glas naroda da li želi da Srbija bude u EU", rekao je Koštunica na 11. Izbornoj skupštini DS S-a u beogradskom Centru “Sava”.

Koštunica, koji je jedini kandidat za predsednika stranke, upitao je sve zagovornike evropskih integracija šta je sporno u tome da se pokrene razgovor o budućnosti zemlje i zbog čega Srbija početkom 2015. godine ne bi raspisala referendum na kojem bi narod odlučio da li treba i dalje da ide putem evropskih integracija ili da proglasi političku neutralnost.

On je članovima DS S-a poručio da njihov cilj treba da bude da porodice, komšije, kolege i prijatelje ubede u to da je politička neutralnost, a ne Evropska unija, pravi put koji otvara vrata budućnosti Srbije.

"Politička neutralnost je najbolja garancija ekonomskog prosperiteta zemlje i stavljanja van snage Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, koji ekonomski razara našu zemlju"
, rekao je Koštunica.

On je ocenio da nema nikog drugog osim DS S-a ko narodu otvoreno treba da kaže istinu da su evropske integracije pogubne po nacionalne, državne i ekonomske interese Srbije.

Govoreći o predstojećim izborima u Beogradu, zakazanim za 16. mart, Koštunica je rekao da je uveren da je Aleksandar Popović najbolji kandidat za gradonačelnika Beograda.

"Dobro je što ovu skupštinu držimo uoči izborne kampanje za Beograd, jer da bi postigli što bolji rezultat, mi moramo ispravljati greške koje kao stranka pravimo. Važno je da DS S bude u vlasti u Beogradu, jer je to garant da će biti vođena dobra, poštena i odgovorna politika"
, rekao je predsednik DSS.

Beta

Pogledajte još