Esma protiv Tošeta Proeskog: Preterujete sa iskazivanjem počasti

Odlukom gradskih vlasti, koncertna Univerzalna hala u Skoplju će nositi ime Tošeta Proeskog, a protiv ovakvog rešenja je jedino glasala legendarna Esma Redžepova koja smatra da u Makedoniji ima još značajnih pevača i autora koji takođe zaslužuju da im se ukaže ovakva počast!

Esma, koja je već treći mandat članica gradskog Veća Skoplja, objasnila je da ne spori lik i delo Tošeta Proeskog, ali i da, kako prenose “Novosti”, smatra da u zemlji ima i drugih zaslužnih pevača u čiju čast bi moglo preimenovati novu koncerttnu dvoranu kao što su Aleksandar Sarievski, Nikola Badev, Vanja Lazarova i Violeta Tomovska.

(old_image)

Slika: Screenshot

- Pa, po Tošetu su imenovane i fontane i ulice i šta još ne. Zar se neko srami od narodnih pevača. Na svakom koraku pevaju ‘Zajdi, zajdi’ i druge narodne pesme, a niko ne odaje počast njihovim autorima i izvođačima – rekla je Redžepova koja demantuje priče da se iza svega ovoga krije ljubomora zato što dvorana nije nazvana po njoj.

- Ne, hvala, ne želim da salu imenuju po meni. Dovoljno me znaju po svetu kao kraljicu romske pesme – zaključila je Esma.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još