Do glatke kože i sjajne kose uz pomoć soli i jagoda

So
Nekoliko kašičica morske soli može odlično da posluži kao piling za kožu. Nakvasite željeno područje, a zatim ga lagano istrljajte sa solju. Isperite hladnom vodom i nanesite kremu za telo. Koža će vam momentalno postati glatka. Izbegavajte područje oko očiju.

Krompir
Imate tamne podočnjake? Niko ih ne voli! Iseckajte sirov krompir na nekoliko tankih pločica, koje ćete staviti na područje oko očiju i ostaviti ih da deluju 15 do 20 minuta. Postupak ponovite nekoliko puta nedeljno. Nakon toga nanesite kremu za područje oko očiju.

Limun
Žuti nokti nikako nisu poželjni ni kod muškaraca, a kamoli kod daman. Ukoliko ste već pušač i imate žute nokte, to možete da “operete” pomoću limunovog soka u koji ćete umočiti nokte na 5-10 minuta. Isti učinak će imati i pasta za zube, koju utrljate pomoću četkice za zube.

Jagode
Mnoge devojke se bore sa aknama, a samo nekoliko zgnječenih jagoda stavljenih na mesta gde su akne (lice, grudi, leđa), nakon nekoliko minuta, pomoći će vam da ih se rešite. Jagode sadrže kiselinu, koja pomaže da se ubiju bakterije uzročnici akni.

Soda bikarbona

Nema ništa gore od suve, beživotne i oštećene kose. Osim maslinovog ulja, koje provereno vraća kosi sjaj, postoji još jedan trik. Pomešajte malo sode bikarbone u svoj šampon. Rezultati bi trebalo da se vide već nakon prvog pranja.

Izvor: 24sata

Pogledajte još