Sedam znakova da ste opsednuti voljenom osobom

1.Ne pričate ni o čemu drugom

Svi pričaju o svojoj vezi. Ali, ukoliko ne umete da pričate ni o čemu drugom, nikad, to je jedan od najvećih znakova da ste opsednuti svojim dečkom ili devojkom. Ako vaši prijatelji konstantno prevrću učima kada spomenete svog partnera, zapitajte se da li je to zato što svaku rečenicu započinjete sa: “Moj dečko i ja…” ili “Mnogo nam je bilo lepo”. Ako se sve zanimljivot što imate da kažete vrti oko vašeg partnera to znači da ste se vezali previše i to na pogrešan način. Ako želite da se testirate, proverite i svoje statuse na društvenim mrežama.. Koliko njih se tiču vas i vašeg partnera?

2. Prsti su vam stalno na “okidaču”

Da li konstantno kucate poruke, dopisujete se na Fejsbuku ili Tviteru sa svojim partnerom? Ako ne pože da prođe ni pet minuta na nekoj društvenoj mreži a da mu/joj ne pošaljete poruku, sliku, bonete ga ili bilo šta slično - onda sasvim sigurno preterujete. Ovo je posebno tačno ako postanete uznemireni kada vam partner ne odgovori pet minuta.

3. Imate ozbiljan problem kada treba da se razdvojite

Sasvim je prirodno da vam partner nedostaje. Ako vaš dečko krene na put sa prijateljima, a vi na odmor sa porodicom na drugu stranu, normalno je da ćete se osećati malo usamljeno i da će vam faliti. Ali ako patite od ozbiljne anksioznosti zbog razdvajanja i na kraće staze, onda treba da se zapitate. Ako vam se pri pomisli na rastanak znoje dlanovi, srce vam luta i imate simptome paničnog napada, onda definitivno imate problem.

4. Zapostavljate prijatelje i porodicu

Opsesivno ponašanje često se manifestuje izvan porodice. Ako na primer zapostavljate prijatelje i porodicu kako bi što više vremena provodili sa partnerom onda imate veliki problem. Kada vaša bolja polovina zauzme ceo vaš život i više nemate vremena ni za koga drugog - to je siguran simptom opsesije.

5. Nemate privatnost

Da li čeprkate po partnerovim stvarima? Ako zateknete sebe da virite u dečkov telefon ili pokušavate da pročitate dnevnik svoje devojke, to je znak da ste opsednuti. Ovo je posebno tačno ako to radite jer ste puni sumnja i paranoični da partner nešto krije od vas. Svako zaslužuje svoju privatnost. Nemojte izdati parnterovo poverenje kako bi pronjuškali kroz njegove stvari.

6. Odrekli ste se nezavisnosti

Da li definišete sebe po svojoj vezi? Ukoliko se svesno odreknete svoje nezavisnosti kako bi svaki minut provodili sa partnerom, to je problem. Ako ne možete ništa da radite sami, ili odbijate da sami idete sa prijateljima jer vaš partner ne može da krene - onda dobro razmislite o sebi, svojoj vezi i motivaciji.

7. Ljubomorni ste na sve

Ako uvek sumnjaš da te partner vara i ljubomorna si na neke usputne ljude ili pak i dugogodišnje prijatelje onda je to znak opsesije. Ona često dolazi iz nesigurnosti.

Autor: love.allwomenstalk.com

Pogledajte još