Jelena Trivan izašla iz DS

Jelena Trivan, bivša visoka funkcionerka Demokratske stranke, napustila je ovu partiju, saznaje Kurir.

"Ne izlazim iz stranke zbog neke političke ponude, nego nezadovoljna celokupnim stranačkim životom u Srbiji koji se sveo na trgovinu i trku za poslaničkim mestima. Ja sam kao i većina građana ove zemlje duboko nezadovoljna što se politika svela na brigu o životu političara, a ne građana. Neodgovornost koju stranke opozicionog bloka pokazuju međusobnim raspravama, ne shvatajući da je Srbiji potrebna alternativa da bi demokratija bila očuvana, ne mogu i neću da razumem. Stranku u kojoj sam bila ne prepoznajem, a u drugima trenutno se ne vidim. Neću ni da ćutanjem, ni pasivnim članstvom u tome učestvujem. Ne želim da budem jedan od partijskih klimoglavaca već da slobodno mislim i govorim. I DS koja je bila moja jedina stranka do sada i Borisu Tadiću zbog koga sam u nju došla želim svu sreću na predstojećim izborima"
, navela je Trivanova.

Podsetimo, tokom današnjeg dana, ovu partiju napustili su Vladimir Popović, doskorašnji predsednik voždovačkog opštinskog odbora, šef pirotskog DS Srđan Pavlović, Dragoslav Ćirković, prvi čovek niškog DS, Dragan Jovanović, bivši gradonačelnik Kruševca, šef odborničke grupe Mileta Čović, član Glavnog odbora i potpredsednik GrO Kruševac, obojica članovi duže od 20 godina.

Prethodno je isto učinio i Dr Mica Stanković, predsednik Opštinskog odbora DS Lebane. U Šidu je iz DS istupio Željko Brestovački, bivši narodni poslanik, kolektivno sa 50 članova stranke, od kojih su njih 15 članovi opštinskog odbora i devet odbornika.

U Rumi je iz DS istupio Vlatko Ratković, narodni poslanik u dva mandata, predsednik Odbora za zakonodavstvo NSRS, sa 20 članova, 2 odbornika i potpredsednik opštinskog odbora.

Na Starom Gradu je kolektivno istupilo iz DS 30 veoma uglednih dugogodišnjih članova, neki od njih su od osnivanja u DS.

Izvor: Kurir

Pogledajte još