Anriju nedostaje Samjuel Eto

BEOGRAD, 4. avgusta 2009. (Beta) - Igrač Barselone i jedan od najboljih svetskih fudbalera u poslednjoj deceniji Tjeri Anri priznao je da će mu nedostajati Kamerunac Samjuel Eto kao partner u napadu prvaka Evrope i Španije.

Eto je prošle nedelje otišao u milanski Inter, odakle je u Barselonu došao Šveđanin Zlatan Ibrahimobivić.

"Naravno da će mi nedostajati Samu, jer je on jedan od najboljih igrača u istoriji Barselone i navijači će ga uvek pamtiti zbog velikog broja golova", kazao je Anri u intervju za dnevnik Sport iz Barselone.

Anri je istakao da je Eto imao veliku ulogu na terenu, ali i u stvaranju dobre atmosfere u svlačionici Barselone.

"Bio je jedan od ključnih igrača prethodnih sezona. Na terenu nam je pomagao radom i golovima, a u svlačionici je stvarao drugarsku atmosferu i timski duh", naveo je on.

Ipak, Anri je podsetio da su česti dolasci i odlasci igrača, ma koliko oni bili važni za ekipu, neminovnost u današnjem fudbalu.

"Klub i trener su doneli takvu odluku i ja to poštujem. Normalno je videti da igrači menjaju klubove, a Etou želim mnogo sreće u Interu. Nas dvojica ćemo uvek biti prijatelji", rekao je Anri.

Upitan da li će se Ibrahimović brzo i lako navići na novu ekipu, Anri je odgovorio:

"Siguran sam da će mu (trener) Pepe Gvardiola objasniti šta traži, ali Zlatan je inteligentan čovek i, nesumnjivo, jedan od najboljih napadača na svetu", ocenio je Anri.

Francuski reprezentativac dodao je da će dolazak Ibrahimovića aktuelnom prvaku Evrope i Španije doneti dodatni kvalitet.

Pogledajte još