Tadić: Želim da smanjim udeo SNS-a u biračkom telu

"Ja pravim šansu ljudima koji nikada ne bi glasali za DS kakav je sada", kazao je Tadić gostujući na Radio-televiziji Vojvodine.

On je ukazao na to da je DS je izgubila biračko telo koje je imala u protekilh šest meseci i podsetio da je, pre samo godinu i po dana, imala milion i po birača.

"Da ja nisam ovo učinio svi ovi ljudi bi ostali kod kuće, a da se nije to desilo onda bi udeo u biračkom telu SNS-a bio mnogo veći", kazao je Tadić i istakao da je njegov cilj da oko milion glasača izvede na birališta.

On je poručio da imenom organizacije koju osnova - Nova demokratska stranka ne želi da bilo kome "udari šamar" i napomenuo da on ne poziva ljude da napuštaju DS i da mu nije cilj da ruši vlast tamo gde u njoj učestvuje Demokratska stranka.

"Dragan Đilas je bio dobar gradonačelnik, ali ne i dobar predsednik Demokratske stranke", kazao je Tadić i dodao da je Đilasu pružio šansu koju on nije iskoristio.

Tadić je napomenuio da nije znao za dogovor Demokratske stranke i Nove stranke Zorana Živkovića o zajedničkom nastupu na izborima. "Da nije formirana koalcija sa ljudima koji smatraju da sam ja šef mafije, ja nikad ne bi izašao iz DS-a", kazao je Tadić.


Izvor:
blic

Pogledajte još