Dva minimalca za Fabriku vagona

Predstavnici sidikata zamoliće štrajkače da privremeno obustave proteste.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, to je dogovor sa sastanka vršioca funkcije ministra privrede Srbije Igora Mirovića s predstavnicima štrajkačkog odbora u Fabrici vagona iz Kraljeva, lokalne samouprave i zastupnicima državnog kapitala u tom preduzeću.

Ističe se i da će Vlada Srbije pokrenuti postupak kontrole poslovanja i trošenja novca u Fabrici vagona u Kraljevu, Ministarstvo privrede, predstavnici sindikalnih organizacija i rukovodstva Fabrike vagona iz Kraljeva intenziviraće dijalog radi potpisivanja memoranduma kojim će biti utvrđeni rokovi i mehanizmi kojim će Ministarstvo privrede pomoći u rešavanju problema socijalnog programa i realizacije otpremnina.

Radnici Fabrike vagona koji štrajkuju već osam meseci, jutros su u 7 sati blokirali prugu u Kraljevu i time obustavili žleznički saobraćaja ka Čačku i Kosovskom Mitrovici.

Štrajkači zahtevaju isplatu između 15 i 20 zaostalih zarada, overu zdravstvenih knjižica, povezivanje radnog staža u poslednje tri godine i preispitivanje rada menadžmenta fabrike.

Kompletna uprava Fabrike vagona, na čelu s direktorom Zoranom Bogdanovićem, 7. februara je podnela ostavku.

Izvor: Beta
Foto: Beta - Predrag Marković

Pogledajte još