Saobraćaj ka gradu pojačan

Saobraćaj je blago pojačan na Zrenjaninskom putu u delu od koteške raskrsnice, na Pančevačkom mostu i Smederevskom putu u pravcu prema centru Beograda, rekao je Ivetić.

I na Savskoj i Ibarskoj magistrali, odnosno Obrenovačkom drumu u pravcu prema centru Beograda povremeno je pojačan saobraćaj, istakao je Ivetić i dodao da za sada nema većih gužvi, ni zastoja.

Na beogradskim ulicama saobraća 1.328 vozila javnog gradskog prevoza - 144 tramvaja, 94 trolejbusa i 1.090 autobusa, rečeno je u dispečerskoj službi Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd.

Kolovozi suvi, u višim predelima mokro zbog snega
Na severu Srbije vozače jutros očekuju povoljni uslovi za obavljanje saobraćaja, a u ostalim predelima je oblačno, ponegde sa slabom kišom i slabim snegom na području Kopaonika, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMS S).

Prema informacijama Javnog preduzeća "Putevi Srbije", na putevima prvog prioriteta saobraćaj se obavlja po pretežno suvim do mestimično vlažnim kolovozima i uz dobru vidljivost.

Putevi drugog i trećeg prioriteta u višim predelima mestimično su mokri zbog topljenja snega, a sa snegom na kolovozu u raskvašenom stanju treba računati samo u planinskim predelima Novog Pazara i Zaječara, gde je neophodna upotreba zimske opreme.

Odroni su najučestaliji na području Paraćina, Zaječara, Požarevca, Majdanpeka, Žagubice, Golupca, Negotina, Ivanjice, Vranja i Novog Pazara.

Posebno treba voziti oprezno kroz klisure i stenske useke duž Djerdapske i Ibarske magistrale, kroz Grdeličku i Sićevačku klisuru.

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 30 minuta.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirane su 84 saobraćajne nezgode, u kojima je 26 lica teže i jedno lakše povređeno, a dve osobe su izgubile život. U Beogradu je evidentirano 40 nezgoda u kojima je 10 osoba povređeno.

Izvor: B92

Pogledajte još