Imate garažu? Zaradite na izborima

Foto: Beta

Toliko će, naime, dobiti svaki domaćin koji prizemlje svoje kuće ili garažu iznajmi Republičkoj izbornoj komisiji za biračko mesto.

Ovaj cenovnik je isti kao i uoči prošlih izbora pre dve godine, a ugovori će se sklapati samo u mestima gde ne postoje uslovi da se glasanje organizuje u školama, mesnim zajednicama, domovima kulture i drugim javnim objektima.

U RIK navode da je reč o manjim sredinama, naseljenim prevashodno starijim ljudima, koji ne mogu da putuju do birališta.

Pravila su takva da “zaokruživanja” sigurno neće biti po verskim objektima ili u prostorijama koje koriste političke stranke. Zabranjeno je da se kvadrati iznajme i od kandidata za poslanika, odbornika ili od članova njegove porodice.

Za nabavku kancelarijskog materijala i opremanje svakog biračkog mesta biće izdvijeno po 2.000 dinara, dok je za gorivo za prevoz listića planirano po 1.500 dinara. Svi birači dobiće na kućne adrese obaveštenje gde mogu da glasaju, a slanje tih “papirića” koštaće po 4,3 dinara, dok je tarifa za inostranstvo dva evra.

Novosti