Jokanović želi plasman u Ligu Evropa

BEOGRAD, 7. avgusta 2009. (Beta) - Trener fudbalera Partizana Slaviša Jokanović rekao je da je glavni zadatak njegove ekipe da se psihološki oporavi od eliminacije sa Apoelom i kroz dvomeč sa slovačkom Žilinom pokuša da izbori plasman u Ligu Evropa.

Partizan će u četvrtom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa igrati protiv slovačke Žiline. Prvi meč "crno-beli" igraju 20. avgusta na domaćem terenu, a revanš se igra sedam dana kasnije.

Srpski šampion je u sredu pobedio Apoel sa 1:0, ali je eliminisan iz kvalifikacija za Ligu šampiona pošto su Kiprani u Nikoziji pobedili sa 2:0.

"Svaki od potencijalnih protivnika je bio manje ili više težak, jer smo se mogli uveriti da svi danas igraju fudbal. Glavni zadatak nam je da se psihološki spremimo u hodu posle meča sa Apoelom i da ostvarimo ono što smo pre početka sezone zacrtali - ulazak u jednu od evropskih liga", rekao je Jokanović posle žreba, a preneo sajt Partizana.

"Želeli smo Ligu šampiona, ali sada imamo priliku da ipak pobedimo Slovake i sebi obezbedimo još šest utakmica u Evropi", dodao je on.

Potpredsednik Partizana Zoran Mirković rekao je da je njegova ekipa mogla da dobije i težeg protivnika i dodao da je "crno belima" potreban prolaz u Ligu Evropa.

Žilna je u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evropa eliminisala splitski Hajduk. U Slovačkoj je bilo 1:1, dok je u četvrtak Žilina pobedila sa 1:0.

"Moglo je lakše, ali i teže, važno je da smo izbegli Trabzon. Imaćemo vremena da analiziramo Žilinu. To je dobra ekipa, izbacili su Hajduk, igraju čvrst fudbal, sličan našem. Treba nam prolaz, a igrači moraju da prebrode šok od eliminacije iz Lige šampiona", rekao je Mirković.

Generalni sekretar Partizana Darko Grubor ocenio je da su "crno beli" dobili protivnika srednjeg kvaliteta ali da Žilina nije za potcenjivanje.

"Od naših mogućih protivnika Trabzon je bio najjači a Baku najslabiji. Žilina je tim srednjeg kvaliteta, ali na osnovu našeg najnovijeg iskustva mislim da srpski klubovi ne bi trebalo da se previše razbacuju optimizmom u evropskim takmičenjima", smatra on.

"Žilina zaslužuje poštovanje, izborili su plasman u četvrto kolo pobedom u Splitu. Detaljno ćemo proučiti tu ekipu i uradićemo sve kako bi stadion bio pun, kao na utakmici protiv Apoela", dodao je Grubor.

Pogledajte još