Đukić Dejanović: EU i Briselski sporazum nisu opcije za revidiranje

Foto: Nenad Petrović / Beta

Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke Srbije (DSS) Vladeta Janković rekao je da je iz situacije u Ukrajini potrebno izvući pouku, kao i da je Srbiji potreban referendum o ulasku u Evropsku Uniju (EU).

"Ukrajina se podelila oko ulaska u Evropsku uniju", i rekao je Janković i istakao da po njegovoj oceni nije nemoguće da se i u Srbiji slično dogodi.

Janković je ponovio stav "da je potebno imati referendum na kojem bi se narod izjasnio da li hoće ili neće".

Dragan Šutanovac smatra da nas "neki loš scenario čeka", da on ne priželjkuje da se to dogodi, ali da postoji opasnost da dođe do nemira jer je narod osiromašio.

Po njegovoj oceni građani na predstojećim izborima biraju da li će plaćati solidarni porez - ako glasaju za DS neće, da li će nastaviti sa investicijama koje su 2011. bile tri puta veće nego poslednjih godina, da li će svi imati primarnu zdravstvenu zaštitu - ako glasaju za DS imaće je.

Na konstataciju da se u javnosti stvara atmosfera da građani biraju između "tajkuna i Vučića", Šutanovac je rekao da je to medijski spin koji treba da motiviše građane koji zameraju Miškoviću što je bogat čovek. Na ovim izborima se Mišković ne takmiči, to je jedna zabluda, rekao je.

On je dodao da je DS jedina alternativa SNS.

"U Srbiji se danas beleži pad životnog standarda po prvi put od 2000. godine, u Srbiji se teško živi", rekao je on. Šutanovac je rekao da se Srbija zadužuje 11 miliona evra dnevno, da je stanje katastrofalno u privredi.

EU i Briselski sporazum nisu opcije za revidiranje, rekla je Slavica Đukić Dejanović potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS), napominjući da to ne isključuje saradnju sa velikim silama.

Ona je naglasila da oko EU dileme nema, i da se hoće, kako je rekla, ne može se nazad. Ona je rekla da ne vidi da su tajkuni u trci u narednim izborima.

"Ovi izbori treba da reše da se od svojih zarada živi, sada se ne može",rekla je Dejanović. Minimum primanja da bi jedna porodica mogla da preživi mesečno je, po njenom mišljenju, oko 50.000 dinara, da bi prosečna plata trebalo da bude tolika.


Blic

Pogledajte još