Štrpce: Vulin uručio ključeve od kuće četrnaestočlanoj porodici

Ministar Vulin poručio je da će Vlada Srbije nastaviti da brine o svakom Srbinu na Kosovu i Metohiji i da nema veće radosti nego kada ste u prilici da pomognete porodici koja ima dvanaestoro dece.

“Vlada Republike Srbije je tu da brine o svakom Srbinu, bez obzira da li živi severno ili južno od Ibra, o svakoj njegovoj potrebi. Ovde se živi teško, na 1.200 metara nadmorske visine nigde se ne živi lako, a naročito ovde”
, rekao je Vulin.

"Vlada Srbije ne bi ispunila svoju misiju kada ne bi bila danas i ovde", rekao je Vulin istakavši da će biti ovde kao što će biti u svakom mestu na Kosovu i Metihiji gde žive Srbi i da pomoć Vlade neće prestajati.

Radovan Stanojković iz sela Šušiće kome je kuća izgrađena sredstvima Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju izjavio je da ovo za njega i njegovu porodicu znači mnogo, da su svi u porodici srećni i zadovoljni zbog toga.

Stanojković ističe da se nemaština koja je prisutna kod njih nekako podnosi ali da im je najveći problem bezbednost jer nemaju potpunu slobodu kretanja. Ističe takođe da u ovom planinskom selu živi sa suprugom i 12 dece, da mu je želja da živi slobodno kao ostali narod u svetu i naglašava da je nezaposlen.

Živim od socijalne pomoći i dečijeg dodatka, na mesečnom novou socijala je oko 16.000 dinara i primamo dečiji dodatak na dvoje dece. Za ostalu decu ne primamo, ali zahvalni smo na pomoći svima”, kazao je Stanojković.

Izvor: Kurir

Pogledajte još