Noćas u Beogradu: Dva saobraćajna udesa i tuča

Muškarac star oko 37 godina je u tuči oko 20.40 časova u Padinskoj Skeli 94 zadobio povredu nožem, posekotinu u predelu levog obraza dužine dva centimetra, rekla je portparol Hitne pomoći.

Tom prilikom i mladić star 26 godina zadobio je povredu desne podlaktice, istakla je Macura i dodala da su povređeni prevezeni na VMA.

Tri osobe su povređene u saobraćajnom udesu koji se dogodio oko 20.20 časova na raskrsnici ulica Bulevar Kralja Aleksandra i Beogradska, rekla je portparol Hitne pomoći.

Mladić star oko 23 godine, vozač, zadobio je povredu vrata, devojka stara 18 godina povrede glave i vrata, a muškarac star 33 godine, vozač, povredu slabinskog dela leđa, navela je Macura i dodala da su sve troje prevezeni na VMA.

Ženska osoba stara oko 26 godina je u udesu oko 19.45 časova na raskrsnici ulica Ustanička i Vojislava Ilića zadobila povredu vrata, ali je odbila prevoz u bolnicu, rekla je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 116 intervencija od kojih 16 na javnim mestima, a za protekla 24 sata ukupno 248 intervencija od kojih 68 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se od hroničnih bolesnika najčešće obraćali srčani sa bolom u grudima i astmatičari sa simptomom gušenja, dodala je Macura.

Portparol Hitne pomoći je savetovala umerenost u svemu, polučasovne šetnje, uzimanje toplih napitaka i vitamina, kontrolu krvne slike, nošenje adekvatne odeće i bočice sa vodom.

Izvor: B92

Pogledajte još