Ne bacajte pare na skupe tretmane: Ovo je jedini način da se rešite celulita

Dermatolog Hauard Murad, autor knjige „Rešenje za celulit" (The Cellulite Solution) kaže kako žene ne razumeju što je to tačno celulit i da on nije povezan s težinom i viškom kilograma. Naglašava da žene često zaboravljaju da je to problem kože, a ne viška kilograma ili debljine. Termin celulit pojavio se 60-ih godina u Evropi kada su saloni počelida nude čarobna rešenja za kožu prepunu nezgrapnih rupica i nabora.

Nažalost, sve skupocjene kremice i tretmani ne mogu pomoći da famozna narančina koža nestane, jer celulit kao takav zapravo ne postoji, piše „lifegooroo.com". To je stanje uzrokovano mišićnom atrofijom odnosno mišići postaju slabi i nedefinisani pa su naslage vidljivije. Uz ovih pet stvari, lakše ćete shvatiti šta je celulit i zašto kreme i tretmani ne pomažu.

1. Losioni i kreme

Na tržištu postoji puno različitih proizvoda ove vrste, ali neki od njih čak mogu celulit učiniti još gorim. Rupice i neravnine uzrokovane celulitom na površini rezultat su problema ispod površine na koži, stoga kreme neće učiniti ništa.

2. Tretmani u salonima

Razni aparati i kozmetika koja se koristi u salonima mogu da ostave trajne posledice. Prema nekim istraživanjima, neki od tih tretmana stvorili su ožiljke kojih se žene nikada nisu rešile pa su doživele još veće razočaranje. Popularno obavijenje tela ili body-wrapping takođe je beskorisno.

3. Nije genetika u pitanju

Bez obzira na to što neki smatraju da je celulit pojačan kod nekih žena jer su ga imale i druge žene u porodici, genetika nema puno veze s njim. Ako verujete da ste zato osuđeni na celulit, samo ćete se pre opustiti i sprečiti se da preduzmete korake dok je još vreme.

4. Nema veze sa godinama

Čim celulit počne da se pojavljuje, potrebno je aktivirati mišiće kako biste sprečili dalje nastajanje. Zato nije bitno imate li 16 ili 36 godina budući da se celulit može pojaviti u bilo kojoj životnoj dobi.

5. Jedini način da ga se rešite

Redovnim vežbanjem kojim ćete jačati i tonirati mišiće na delovima tela zahvaćenim celulitom jedini je način da ga ublažite ako ga se već ne možete rešiti u potpunosti. Njihovim jačanjem biće 'bliži koži' pa će se rupice i narančina kora manje videti.

Pomaže i emotivno mirenje i prihvatanje svojih nedostataka i jak duh fokusiranjem na bitne stvari u životu, a to dolazi sa zrelošću.


Dnevno.rs

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.