Kosovska policija uhapsila dvojicu radikala za lepljenje izbornih plakata

Kako su objavili prištinski mediji, radi se o Danilu Kostiću i Milomiru Petricu koji su članovi Srpske radikalne stranke, a koji su na javnim mestima lepili plakete te stranke.

U policiji su naveli da su plakati lepljeni u Gračanici i da je takvo ponašanje protivzakonito.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju oštro je protestovala zbog hapšenja Perića i Kostića u Gračanici, koje je, kako se navodi u saopštenju, KPS privela zbog lepljenja predizbornih plakata, za parlamentarne izbore u Srbiji 16. marta.

Iskazivanje političke volje je demokratsko i građansko pravo svakog građanina, pa stoga zahtevamo da se to pravo omogući i Srbima na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM upućen je zahtev da nadležnima i međunarodnoj zajednici, u prvom redu od OEBS-u, da se Perić i Kostić odmah oslobode, a da Priština prestane sa ugrožavanjem ljudskih prava Srba u Pokrajini.

Srpska radikalna stranka (SRS) saopštila je da je cilj ovakvog poteza kosovske policijske službe zastrašivanje i pritisak na patriotske snage i da oslikava pravu prirodu Briselskog sporazuma, čiji je cilj proterivanje svega srpskog sa Kosova i Metohije.

Radikali su pozvali Vladu Srbije da hitno preduzme mere da aktivisti te stranke budu pušteni iz pritvora.

Izvor: B92

Pogledajte još