Samardžiću stižu pretnje iz Brčkog: Pazi se, nije bezbedno

Najavljeni koncert srpskog pevača Željka Samardžića kao poklon Brčacima za 14. godišnjicu formiranja Brčko distrikta, teško je pao nekim građanima i portalima, koji se neskrivenom netrpeljivošću protive dolasku ovog estradnog umetnika u Brčko.

Tako je na jednom portalu osvanuo naslov “Željko pazi se, nije bezbedno: brčanska policija sugeriše odgađanje koncerta“, a u tekstu se ističe kako bi nastup, zbog navodnog najavljenog protesta koji će predvoditi samozvani Plenum građana, ugroziti bezbednost ljudi i imovine.
Zvanični razlog za negodovanja je trošenje novca na ovaku proslavu u vreme krize…

Inače, svakog 8. marta se od 2001. godine obeležava datum kada je Brčko proglašen distriktom i na koncertima su naizmenično nastupali estradni umetnici srpske, hrvatske i bošnjačke nacionalnosti i niko se do sada nije bunio, iako su izdvajanja za proslave, u odnosu na ovogodišnjih 200.000 maraka, koliko će koštati cela manifestacija (za koncert je planirano 63.600 KM), bile višestruko veća.

Ranijih godina su na obeležavanju godišnjice Distrikta pevali Zdravko Čolić, Željko Joksimović, Jelena Tomašević, a problema nikada nije bilo.

Alo