Uskoro film o Majklu Džeksonu

Kompanija "Sony Pictures" u saradnji sa kompanijom "Sony Music Entertainment" dobila je prava da distribuira film o nedavno preminuloj pop zvezdi Majklu Džeksonu. Studio planira da film "This is it" prikaže u bioskopima širom sveta od 30. oktobra.

Napravljen na osnovu nedavno napravljenih snimaka, film uključuje poslednje probe i fotografije iza scene rađene u visokoj rezoluciji i predstavlja istorijski snimak poslednjeg nastupa koji je dokaz da je Majkl Džekson jedan od najvećih zabavljača koji su ikada krasili scenu.

Film "This is it" će Džeksonovim fanovima i ljubiteljima muzike ponuditi izuzetan osećaj, da iza scene pogledaju umetnika, njegovu karijeru i spekakularnu binu, dok će ljubiteljima bioskopa obezbediti nezapamćeno iskustvo da iz prvog reda vide Džeksonovu pripremu za nastupe planirane u Londonu 2009. godine. Većina fotografija iz filma snimana je u junu 2009. godine u Stejpls centru u Los Anđelesu i u centru "Forum" u Inglvudu, dok se Džekson pripremao za "This is it", seriju od pedeset koncerata koji su bili planirani da se održe u  Areni O2.

U najavi, "Soniju" se pridružila i Fondacija Majkla Džeksona, kojom rukovodi njegov dugogodišnji advokat Džon Branka, veteran muzičke scene Džon Meklejn, Džeksonova rodbina i prijatelji.

Džon Branka je izjavio: "Naš cilj je da sarađujemo sa partnerima koji ono što je ostalo iza Majkla tretiraju sa dostojanstvom i poštovanjem dok nam dozvoljavaju da istinski uvećavamo vrednost nasleđenog, u korist gospođe Katerin Džekson, Majklovo troje dece kao i u humanitarne svrhe, koje su mu toliko značile tokom života. Uvereni smo da smo našli prave saradnike za ovaj projekat u kompaniji "Sony Pictures Entertainment" i "Sony Music Entertainment". Kompanija "Sony" i Majkl su dugo uživali u zajedničkoj, korisnoj i istorijskoj saradnji tako da je prirodno da se ta saradnja i dalje nastavi."

Meklejn je napomenuo da ovaj film nije samo nagrada jednom umetniku koji je stvarao uzbuđenje kod publike tokom svakog nastupa već i pravi poklon milionima fanova širom sveta koji su ga voleli i kojima je on posvetio svoj profesionalni život. 

- Džon i ja smo uzbuđeni što ćemo u saradnji sa "Sonijem" stvoriti Majklovu muzičku zaostavštinu na način koji će generisati prihode njegovoj porodici i siromašnoj deci širom sveta. Majkl živi kroz svoje pesme, njegov kreativni genije, njegova dela i njegova strast prema umetnosti. On je bio perfekcionista na sceni i kroz ovaj nesvakidašnji film publika će moći da vidi po prvi put koliko je Majkl ulagao u svoje nastupe da bi oni bili tako specijalni i savršeni.

Keni Ortega, direktor i Džeksonov kreativni partner na turneji "This is it", izjavio je: 

- Svet će videti šta je naš tim imao sreće da iskusi, a to je potpuna posvećenost, strast i kreativnost koju je Majkl uložio u ovaj projekat. On je bio arhitekta, a mi smo bili zidari. Materijal snimljen u ranim fazama produkcije do naših tehničkih proba u Stejpls centru u Los Anđelesu će pokazati Majkla kakav je stvarno, kreativno umešan u sve sfere produkcije: od scenografije i koreografije, preko muzike, rasvete, dizajna i koncepta originalnih kratkih filmova. Takođe, pokazaće Majkla kao jednog od najvećih zabavljača u svetu i jednog od najkreativnijih umova industrije. Film "This is it" je poslednji Majklov projekat i pored toga što je nedovršen, pokazaće da je proces stvaranja nešto u čemu je Majkl uživao i da je jasno da je bio na putu do još jednog trijumfa.

Uskoro će sve dodatne informacije o filmu biti dostupne na stranicama sajta www.michaeljackson.com.

Pogledajte još