Zahteve zdravstvenih radnika razmatraće nova Vlada Srbije

On je naglasio da se zahtevi štrajkača prevashodno odnose na solidarni porez, koji će morati da obuhvati i lekarsku pripravnost i dežurstva.

Takođe je dodao da je štrajk upozorenja inicirala jedna grupa lekara iz Kliničko bolničkog centra u Nišu, kao i da on neće ugroziti zdravstveni sistem Srbije.

Državni sekretar sa saradnicima posetio je danas Apotekarsku ustanovu u Prokuplju, koja je prema njegovim rečima jedna od najboljih i najuspešnijih u Srbiji jer je uspela tokom prošle godine da ostvari profit od 19 miliona dinara.

Vekić je istakao da će se založiti da Dom zdravlja u tom mestu nakon 25 godina konačno bude završen, kako bi se u njega prebacila pojedina odeljenja Bolnice "dr Aleksa Savić" i prokupačka Medicinska škola.

"Ovde postoji kompletna oprema za rentgen kabinet, ali nema lekara specijaliste, radiologa koji bi ovde radio i vršio preglede"
, kazao je Vekić i istakao da bi lokalna samouprava pod hitno morala da izdvoji sredstva za specijalizaciju bar dva lekara te medicinske struke.

Vekić je rekao da će Ministarstvo zdravlja toj ustanovi "veoma brzo" donirati savremeno terensko stomatološko vozilo koje će omogućiti da se stomatološke usluge pružaju i stanovnicima na seoskom području ove opštine, gde nema takvih ambulanti.

"Ova pokretna zubna ambulanta dar je jedne italijanske kuće i u Ministarstvu smo odlučili da ga poklonimo Prokuplju kako bi se prevazišao problem velikog terena od 70 kilometara u prečniku koji pokriva Doma zdravlja u ovom mestu"
, istakao je Vekić.

Izvor: Beta
Foto: Morguefile - mconnors

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.