Četvrtak, 13. avgust 2009.

BEOGRAD, 13. avgusta 2009. (Beta) - Naslovne strane beogradskih listova danas su posvećene podeli državnih stanova i štrajkovima u Beogradu.

ALO - "Pucali na srpsku crkvu u Sarajevu", piše list i navodi da su dva metka ispaljena na pravoslavni hram u sarajevskom naselju Raljevo.

BLIC - "I Zvezdan Jovanović dobio stan od države", naslov je pod kojim list piše da su vlade od 1997. do 2007. podelile 2.166 stanova. Specijalni tužilac Miljko Radisavljević: "Tužilaštvo proverava sve optužbe protiv Caneta". "Ulje za 98 dinara u septembru", o tome da se sprema intervencija Robnih rezervi zbog monopolista.

BORBA - "Umesto Tadića, Vladu će rekonstruisati nezadovoljni građani", o protestima radnika i nezadovoljstvu zbog dugovanja države malim akcionarima. "Krajem avgusta još 500 miliona dolara od MMF", o finansijskoj podršci te međunarodne institucije Srbiji.

VEČERNJE NOVOSTI - "500 miliona dolara od MMF!" - o tome da krajem avgusta stiže dodatna pomoć srpskom budžetu. Intervju sa muftijom Muamerom Zukorlićem list prenosi pod naslovom "Politika ne ruši veru".

GLAS JAVNOSTI - List je pokrenuo medijsku kampanju za pomoć vlasnicima bespravnih objekata u tekstu pod naslovom "Banke narodu duguju jeftinije kredite". Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić kaže: "Nisam za priznanje nezavisnog Kosova".

DANAS - O tome da suprotstavljena ideologija i odnos prema decentralizaciji nisu problem za stvaranje unije regionalnih stranaka list piše pod naslovom "Mlađan Dinkić juri pola miliona glasova". "U Srbiji ima više od 200 grobnica", kaže Slobodan Homen o pogubljenjima posle 1944. godine.

KURIR - O aferi podele stanova pod povlašćenim uslovima u tekstu "Dupla prevara". O bespravnim objektima u Srbiji, pod naslovom "Biće kredita za legalizaciju".

POLITIKA - "Jesen stiže, muko moja", naslov je pod kojim list piše da su radnici otvorili sezonu štrajkova. O analizi goriva u Srbiji tu je naslov "Kvalitet goriva niko ne kontroliše". Generalni direktor "Ju-Es stil Srbija" Metju Perkins: "Kriza ujedinila nas i sindikate".

PREŠ - Izjavu zamenika predsednika SNS-a Aleksandra Vučića list prenosi pod naslovom "Moguća je vlast DS-a i radikala!". "Kazna za uljare 25 miliona evra", država protiv proizvođača ulja. O letovanju lidera LDP-a Čedomira Jovanovića list piše pod naslovom "Čedin sladak život".

PRIVREDNI PREGLED - "Beograd 'pod opsadom'", o protestima malinara, ratara i radnika. O radnoj grupi Vlade Srbije za rešavanje problema zaposlenih "Nove mere za spas radnika". List piše i da fabrika za proizvodnju autobusa želi da raskine ugovor sa većinskim vlasnikom Avtodetalom, u tekstu "Ikarbus traži novog gazdu".

Pogledajte još