U petak počinje poslednji krug kvalifikacija za SP

KRAGUJEVAC 13. avgust 2009 (Beta) - Turnir treće runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u odbojci 2010. godine počeće u petak u Kragujevcu, a reprezentacija Srbije će za protivnike imati selekcije Španije, Estonije u Rumunije.

Srpski odbojkaši će takmičenje na turniru koji će trajati do nedelje, 16. avgusta početi sutra u 20.30, kada će igrati sa Rumunijom. Prethodno će od 18.00 igrati Španija i Estonija.

Selektor Srbije Igor Kolaković rekao je danas novinarima u Kragujevcu da je cilj njegovog tima jasan: plasman na Svetsko prvenstvo u Italiji.

"Očekuju nas veliki rivali i zbog toga moramo ozbiljno da shvatimo učesće na kvalifikacionom turniru u Kragujevcu", rekao je Kolaković.

Selektor Španije, aktuelnog šampiona Evrope, Hulio Velasko ocenio je da na nekom kvalifikacionom turniru nikada nije bilo toliko izjednačenih ekipa.

"Naš tim je koncentrisan na turnir u Kragujevcu i plasman na završnicu Svetskog šampionata", naveo je Velasko.

Predvodnik Rumunije Stelijan Mokulesku istakao je da je njegova ekipa samim plasmanom u poslednjih krug kvalifikacija napravila veliki uspeh, jer je to poslednji put učinila pre 26 godina.

Mokulesku je priznao da su šanse Rumunije za da se izbori za učesće na Svetskom šampionatu male, pošto su selekcije Srbije i Španije veliki favoriti.

Estonija je plasmanu u treću rundu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo izborila tek drugi put, mada je ranije obeznedila učešće i na Evropskom prvenstvu u Turskoj.

Pogledajte još