Za petak, 14. avgust 2009.

BEOGRAD, 14. avgusta 2009. (Beta) - Naslovne strane beogradskih listova danas su posvećene privrednim temama i merama policije i tužilaštva u borbi protiv kriminala.

ALO - Za list govori tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević "Sudićemo Srbima po hrvatskim optužnicama". O imovini kontraverznog biznismena Andrije Draškovića u tekstu "Vila Andrije Draškovića od 4 miliona evra".

BLIC - "Policija: Ići ćemo do kraja u istrazi poslova Subotića" o istrazi o švercu duvana. "I ćerke šefa EDB ostaju bez kuća" o oduzimanju nekretnina porodici bivšeg direktora EDB-a Branislava Uskokovića koji se tereti za krađe i zloupotrebe položaja.

VEČERNJE NOVOSTI - "Plate neće dole, porez neće gore" o izjavi ministra ekonomije Mlađana Dinkića pred dolazak misije Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiju. "43 miliona evra za Punto" o tome da su građani u vreme ekonomske krize tražili 60 miliona evra kredita za vozila.

BORBA - O predstojećoj poseti MMF-a Srbiji pod naslovom "Skarlet O Hara u potrazi za kreditom...o kome će misliti sutra". O poseti generalnog sekretara Andresa Rasmusena Kosovu - "Kosovo je prioritet NATO".

DANAS - "Revizija privatizacije predizborni marketing" o najavama ponovne provere prodaje preduzeća. "BiH može postati 'crna rupa' Evrope" o mogućoj krizi u toj državi.

KURIR - O tome gde letuju političari iz Srbije u tekstu "Čeda i Mlađa na Mikonosu". O protestu pred Vladom Srbije "Zbog bankrota isekao vene pred Vladom".

POLITIKA - "Zakon podstiče belu kugu" o zakonu o zapošljavanju i osiguranju kojim je propisana samo jednomesečna naknada trudnicama koje ostanu bez posla. "Rasmusenova poruka Balkanu" o poseti novog generalnog sekretara NATO-a Andreasa Foga Rasmusena vojnicima Alijanse na Kosovu i Metohiji.

PRES - "Lažni doktor pljačkao ljude obolele od raka" o hapšenju nadrilekara. "Upravnik CZ-a uzeo od države dva stana" list tvrdi da je upravnik Centralnog zatvora Miroslav Micić uzeo od države dva stana.

PRIVREDNI PREGLED - O predstojećoj poseti misije MMF-a Srbiji "Umesto većih poreza, jeftina država". O otpuštanju radnika u Srbiji "Otpušteno još 6.000 radnika"

Pogledajte još