Šarić saslušan, uskoro odluka o pritvoru

Šarić se krio u zemljama Latinske Amerike, prelazeći iz jedne zemlje u drugu, gde je i pronađen. Nakon što je uhvaćen on je prebačen u Crnu Goru gde je zvanično uhapšen.

Sve o Darku Šariću pročitajte OVDE.

Nakon identifikacije, ustanovljeno je da je Šarić imao više plastičnih operacija, ali je ipak prepoznat u policiji.

Kako B92 saznaje, najvažniju ulogu u njegovom hapšenju imala je srpska BIA i njen šef.

U 12 sati u Vladi zakazana konferencija za novinare. Na njoj će govoriti ministar pravde Nikola Selaković, specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević, direktor Bezbednosno-informativne agencije Aleksandar Đorđević i direktor policije Milorad Veljović, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Kako prenosi taj mediji, javnosti će se povodom hapšenja Šarića obratiti tokom dana i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić. Takođe, za danas u 12.30 sati zakazana je vanredna sednica Vlade.

Samo nekoliko sati od kako se pojavila vest da je uhašen, Šarić je već oko 08.45 sati, u pratnji pripadnika BIA, sleteo na beogradski aerodrom, odakle je odmah odvezen u policijsku stanicu u Ulici 29. novembar, a nakon toga je, nakon identifikacije, prebačen u zgradu Specijalnog suda.

Prema rečima portparola Specijalnog suda Dušica Ristić, Šarića će saslušati dežurno krivično vanpretresno veće u toku dana. Ona je potvrdila i da se suđenje Šariću i njegovoj grupi optuženoj za šverc kokaina, nastavlja 24. marta pred tim sudom.

Šarićev branilac Radoslav Bačević rekao je agenciji Beta da će Šarić biti saslušan o tome gde se nalazio do hapšenja. On je dodao da je njegov klijent jutros već dao "kratku" izjavu u gradskoj policiji Beograda, nakon čega je prebačen u Specijalni sud gde će, u prisustvu advokata, dati izjavu o tome gde se nalazio do hapšenja.

Izvor: B92
Foto: e-stock / Miloš Rafailović

Pogledajte još