SASLUŠAN MILENIN BIVŠI DEČKO: Radovan Vujović otkrio šta mu je glumica rekla o događajima u Mikinoj školi

Istraga koja se vodi protiv Miroslava Mike Aleksića (68) zbog silovanja i polnog uznemiravanja nastavljena je saslušanjem dva svedoka, među kojima je i glumac Radovan Vujović, bivši dečko Milene Radulović, koja je prva prijavila da ju je vlasnik škole glume "Stvar srca" silovao.

Prema nezvaničnim informacijama, on je u Višem tužilaštvu u Beogradu govorio o onome što mu je Milena pričala o seksualnom zlostavljanju u Aleksićevoj školi glume. Milenu je bivši dečko podržao i kada se prvi put oglasila u javnosti i obelodanila da je bila silovana.

- To je za mene bilo i jako šokantno, i bolno, i potresno, ali pošto sam s Milenom bio više od četiri godine nijednog trenutka nisam imao dilemu koga da podržim - rekao je Vujović gostujući u emisiji "Među nama" i dodao da je to što su Milena i druge devojke uradile veoma hrabro.

- One sve to rade da bi zaštitile neke druge devojčice. Dužnost je svih nas da se nađemo nekome ko se odvažio na takvo nešto - rekao je ranije glumac.

Osim njega, u tužilaštvu je svedočila i jedna mlada glumica koja je išla u školu glume u vreme kad i Milena.

- Saslušanu glumicu Aleksić nije fizički i seksualno zlostavljao, ali ona ima saznanja o periodu kada je Milena išla u tu školu. Govorila je o vulgarnostima i prostotama sa seksualnom konotacijom koje je on izgovarao svojim učenicama. Ona ima određena saznanja iz perioda kada je u školu išla i glumica koja je reditelja optužila za seksualno zlostavljanje. Videla je i čula neke stvari, svedočila je o vremenu o kom je i Milena govorila - kaže izvor iz istrage.

Kako Kurir piše, tokom naredne nedelje iskaz u tužilaštvu trebalo bi da da i maloletna Aleksićeva učenica koja ga je optužila da ju je zlostavljao.

- Ona će imati status posebno osetljivog svedoka i tokom naredne nedelje trebalo bi da u tužilaštvo stigne veštačenje psihologa i psihijatara koji treba da ocene da li je sposobna da govori o onome kroz šta je prošla. Takođe, očekuje se da tokom naredne nedelje policija tužilaštvu dostavi nove krivične prijave, koje su posle privođenja Aleksića podnele nove oštećene. Najverovatnije će istraga biti proširena - dodaje izvor.

Advokat Jugoslav Tintor, koji s kolegom Denisom Bećirićem zastupa nekoliko oštećenih devojaka, potvrdio je za Kurir da bi maloletna žrtva koja će biti saslušana mogla da ima status posebno osetljivog svedoka, zbog njenih godina.

Podsetimo, među svedocima koji će najverovatnije biti pozvani na saslušanje su Aleksićeva supruga Biljana Mašić, kao i glumac Ivan Zarić, koji su predavali u školi "Stvar srca".

Izvor: Kurir.rs
Foto: mileena_radulovic/Instagram

Pogledajte još